Lästips:Träning och motionNär hjärtat svikerPsykologiBlodtryckMag- och tarmproblem

Träna till musik – de tio bästa låtarna!

26 feb, 2014 
Mikael Frohm
Träna till musik
Tränar du också medan du lyssnar på musik? Om du inte redan gör det, så det är en bra idé att börja med det, eftersom det faktiskt kan få dig att arbeta hårdare. Här är de tio låtarna vi helst tränar till!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Musiktjänsten Spotify har gjort en inventering av vilken musik vi svenskar föredrar att träna till genom att kontrollera vilka tio låtar som toppar olika träningsgyms spellistor. Gymen har förstått att musik är en bra träningskamrat, speciellt om det är musik med lite tempo.

Förbättrad träning med musik

Musik med en takt som är något högre än vad man normalt skulle följa när de utövar utan musik , kan leda till att du öka intensiteten utan att du egentligen märker det .

– När du synkroniserar dina rörelser till musikens taktslag, ökar du automatiskt också intensiteten i träningen och anstränger dig mera. Därmed förbättra du även din kondition på lång sikt, säger Costas Karageorghis, professor vid Högskolan för idrott och utbildning vid Brunel University i London.

Välj rätt musik till träning

Spotify rekommenderar att du väljer musik med hänsyn till vad du ska träna. Du måste helt enkelt räkna antalet taktslag per minut (BPM) i din favoritmusik för att veta om den passar din träning. Om du tränar aerobics, då ska musiken vara mellan 130-150 BPM, medan du vid löpning ska ha omkring 120-180 BPM beroende på hur väl tränad du är – de allra flesta springer bäst i en takt omkring 125 BPM.

De 10 bästa låtarna att träna till:

  1. Timber – Pitbull Kesha (130 BPM)
  2. Wake me Up – Avicii (124 BPM)
  3. The Monster – Eminem, Rihanna (110 BPM)
  4. Animals, original Mix – Martin Garrix (128 BPM)
  5. Tsunami, original mix – Dvbbs, Borgeous (128 BPM)
  6. Hey Brother – Avicii (125 BPM)
  7. Work B**ch – Britney Spears (128 BPM)
  8. Under Control – Calvin Harris, Alesso, Hurts (126 BPM)
  9. Trumpsta, Djuro remix – Contiez, Treyy G (128 BPM)
  10. Talk Dirty , feat 2 Chainz – Jason Derulo (100BPM)

Läs också: Nu är världens sorgligaste låt korad!

Sorgliga låtar.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons