Tv-profilen Suzanne Sjögren: ”Socker är som ett gift för mig”

Porträtt av Suzanne Sjögren som berättar om sin hälsoresa utan socker.
Suzanne Sjögren bestämde sig för att förändra sin livsstil. Hon slutade äta socker, gick ner 14 kilo – och blev både piggare och gladare.

För ungefär ett år sedan bestämde sig Suzanne Sjögren för att förändra sin livsstil. Hon hade gått upp i vikt – och trots att hon egentligen hade koll på vad som är bra och mindre bra mat blev det för mycket av det goda.

Hon kände sig för tung för att träna, i stället började hon med att förändra sin kost. Första steget var att sluta med socker.

– Jag plockade bort allt socker, yoghurt, flingor, vitt bröd och alla former av kakor och bullar. Jag har inte ändrat så mycket annat. Jag lagar inte någon specialmat till mig själv, jag äter det som barnen äter, säger hon i en intervju med Expressen.

Nå dina mål med hjälp av personlig hälsoplan

Gick ner i vikt utan socker

Metoden gav snabbt resultat. På bara några månader hade hon gått ner sju kilo.

– Egentligen är det enkelt – det är plus och minus. Och det har jag levt efter sedan jag tog tag i det här. Det jag stoppar i mig måste jag naturligtvis göra av med.

Förutom viktnedgången har Suzanne blivit piggare, starkare och mycket gladare.

– Jag tror att olika människor tål socker på olika sätt. Jag tål inte socker. Jag blir trött, grinig, får ont i huvudet och är sur. Nej, jag ska hålla mig borta från det.

“Handlar om sunt förnuft”

I takt med att kilona försvann blev det också roligare att röra på sig. Numera tränar hon fem pass i veckan.

Nyskilda Alexandra Zazzi berättar om sitt tuffa år

– Först var jag för tung för att kunna springa. Sedan började jag träna – och då gav träningen en extra skjuts, berättar hon.

I dag har hon gått ner 14 kilo. Mycket handlar om sunt förnuft, menar Suzanne.

– En dag när jag tränar kan jag unna mig McDonald´s. Men det har jag inte råd med om jag inte tränar. Det är vad jag har kommit fram till.

Så här skriver hon själv på Instagram:

Källa: Expressen

Foto: Karin Törnblom/TT