Trending: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

7 virkade sjalar som skyddar axlarna från solen – gratis och enkla virkmönster

30 jun, 2023 
Virka sjalar i sommar.
Virka en snygg sjal i sommar!
Häng med på nya virktrenden och sticka en snygg och praktisk sjal i sommar! Det bästa är att virkning är lätt att lära sig så dessa sju virkmönster passar både nybörjaren och den lite mer avancerade virkaren.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det kan vara skönt att låta axlarna vila från solens starka strålar i sommar. Även håret är viktigt att vara rädd om, så det inte blir torrt och slitet. Så vad passar bättre än en underbar virkad sjal? Därför har vi samlar sex gratis och enkla virkmönster så att du enkelt kan virka en egen.

Virka sjal med tofsar

En vacker sjal med tofsar blir det perfekta tillskottet i garderoben. Den passar lika bra på stranden för att skydda axlarna från solen som att värma dig på svala sommarkvällar. Du virkar den enkelt själv efter vår beskrivning!

Annons

Virka fint mönstrad sjal

Virka gul sjal.

Virka denna fint mönstrade sjal i melerat gult. Den passar lika bra i håret som över axlarna. Du stickar den med virknål nr 4 och ett härligt melerat bomull- och viskosgarn.

Fira pride i vacker virkad sjal

Virka sjal i regnbågens färger.

Virka dig en vacker sjal med pride-flaggans ränder. I sin färgrikedom passar den till hela din garderob samtidigt som du sprider kärlek.

Annons

Virka härlig sjal av nystat garn

Virka blå sjal i sommar.

Sätt fart på virknålen och virka en sommarsjal med läckert mönster. Nyanseringen från mörkt till ljust sköter det lättsamma garnet om!

Virka fin sommarsjal i härliga pastellfärger

Virka sjal i pastellfärger.

En mjuk och skön sommarsjal i ett fint garn av silke och merinoull. Roligt pyssel för dig som gillar att virka!

Annons

Virka läcker sjal med sicksack-mönster

Virka sjal i sicksack-mönster.

Virka en riktig gladsjal i ett böljande mönster. Garnet har snygga färgtoningar som gör det extra roligt att virka.

Virka sjal med vackert hålmönster

Virka sjal med hålmönster.

Den är lika fin över en klänning som över en blus och känner du för att vira den ett varv runt halsen som en halsduk är det garanterat också snyggt. Virka den härliga sjalen med söt uddkant och få en ny favorit!

Annons

.

Visa upp dina alster!

Vi tycker det är så roligt att du stickar och virkar efter våra beskrivningar. Så du får gärna tagga oss på Instagram om du delar något av dina alster. Följ oss på @allas.se och tagga oss så vi också får ta del av just dina mjuka projekt!

Annons