Trending: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

9 koftor att sticka – gratis stickmönster från nybörjare till den avancerade stickaren

03 mar, 2023 
Garnnystan och en kvinna i lila kofta.
Det är trendigare än någonsin att sticka och varför inte en gosig kofta? Vi har samlat flera härliga stickmönster – för alla! Så oavsett om du är nybörjare eller en avancerad stickare så finns det något för dig.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det har blivit allt mer trendigt att sticka och speciellt ett plagg – koftan! Det finns en djungel av stickmönster för plagget och det kan vara svårt att veta vart du ska börja leta.

Se också: Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekterBrand logo
Se också: Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekter

Vi har därför samlat flera stickmönster för både nybörjare och till den mer avancerade stickaren. Det finns alltså något för alla. Du kanske är ny på att sticka? Varför inte börja med en av de lättare koftorna och beta sedan av listan allt eftersom du känner dig mer säker med stickorna!

Stickmönster för nybörjaren

Är du ny med att sticka? Med dessa koftor fokuserar du på grunderna och lär dig att sticka avigt och rätt. Sätter du dessa metoder så är du en bra bit på vägen!

Annons

Värt att nämna är att ju större stickor det krävs, desto snabbare går det. Allra lättast är det att börja med ett bebisplagg, då går det ännu fortare att se resultatet.

1. Lättstickad damkofta med strukturmönster

Snygg och bekväm! Den här stickade koftan kan lätt bli en ny favorit i garderoben, passar både till byxor och kjol. Rätstickning är både enkelt och roligt att göra och ger ett fint strukturmönster.

2. Sticka mjuk och mysig kofta i fluffigt garn

Stickbeskrivning för en mjuk och skön kofta i fluffigt garn av ull, alpacka och nylon. Sticka enkelt på rundsticka.

Annons

3. Sticka fina femtimmarskoftan!

Perfekt för nybörjare och snabbt klar. Femtimmarskoftan har varit en succé i många år och är alltid värd att lyftas fram i all sin enkelhet. Här får du beskrivningen!

Stickmönster för medelnivå

Nästa steg i svårighetsgraden kan vara att behöva varva mellan de olika grundmaskorna avig och rät. Eller varför inte testa en kofta till den minsta med med lite mindre mönster.

1. Sticka vacker damkofta i klassiskt snitt

Sticka en kofta i klassiskt snitt och med ett enkelt strukturmönster på bålen och med slätstickade ärmar.

Annons

2. Sticka härlig kofta i en vårig färg

Den är inte bara en av den här säsongens finaste färger, den är dessutom en färg som de allra flesta passar i. Sticka den härligt syrénlila koftan med diskret rutmönster och få en ny favorit som kommer att hänga med i många år. Visst blir man sugen på att plocka fram stickorna!

3. Sticka mjuk och söt kofta!

Sticka en ljuvlig året om-kofta med hålmönstrade framkanter. Garnet är mysigt mjukt och får fin lyster av mjuka nässelfibrer!

Stickmönster för den avancerade stickaren

När du känner dig redo för en mer avancerad nivå så kan det vara hög tid att börja experimentera med flera färger och roliga mönster på koftan.

1. Sticka kofta med fint ok av återvunnen ull

Bara sköna dagar i en rak kofta med vackert mönsterstickat ok. Du stickar den uppifrån och ner i ett härligt garn av återvunnen ull.

2. Sticka kofta i ponchomodell

Sticka en kofta i snygg ponchomodell. Det här plagget är otroligt snyggt, skönt och användbart året runt.

3. Sticka flickkofta med spetsmönster

Lilla koftan är stickad i ett mjukt garn av ull och bomull. Spetsmönstret stickar du efter ett diagram som du hittar längst ner i beskrivningen!

Annons