Aminas nya succé i egen version av Oscar de la Renta-klänning

Amina Yusuf Nassim virkar utan mönster. Såg bild på svart virkad klänning av designern Oscar de la Renta och gjorde egen version.

Foto: Privat/Oscar de la Renta

Sedan Amina Yusuf Nassim var med i Nyhetsmorgon på TV4 har hon fått hundratals förfrågningar från personer som vill köpa hennes virkade skapelser. Så här gick det till när hon gjorde sin version av den virkade Oscar de la Renta-klänningen som hon bar i tv-studion.

Inte ens en månad har passerat sedan Amina intervjuades av Allas för första gången. I början på januari gjorde hon tv-debut i Nyhetsmorgon och nu har ännu fler fått upp ögonen för hennes virkade kläder och väskor.

– När hon ringde från TV4 sa hon att de ville att jag skulle ha en virkad klänning på mig, då tänkte jag att jag behövde göra något nytt, säger Amina.

Aminas virkning gör succé på nätet

Det blev en kopia av en svart klänning med virkade mormorsrutor från modeskaparen Oscar de la Renta, som Amina uppger kostar en sisådär 11 000 kronor. För henne blev det betydligt billigare.

– Jag köpte kanske tre svarta garn, resten hade jag hemma, så det blev nog mindre än hundra kronor. Jag sparade jättemycket, säger hon och skrattar.

Amina, som har svårt att följa mönster, tittade på bilden, tog sina mått och skapade sin version.

Amina Yusuf Nassim har virkat kopia av en virkad Oscar de la Renta klänning med mormorsrutor.

Amina i sin virkade klänning med tydlig inspiration från designern Oscar de la Renta.

Foto: Privat

Se också: Dubbelvirka din egen grytlapp

Dubbelvirka grytlapp – så gör du steg-för-steg
Slå på ljud

Alla vill beställa av Amina

Sedan Amina var med på tv har hon översvämmats av beröm och förfrågningar. På bara ett dygn har över hundra personer hört av sig för att fråga om de får beställa av henne.

– Jag blir glad att så många gillar vad jag gör.

Hon är lite överväldigad av all respons – och kan inte svara alla direkt. Men hon vill gärna göra några beställningar åtminstone. Intresset för just hennes väskor har varit stort, säkert trettio personer har hört av sig om bara det under senaste dygnet.

Amina Yusuf Nassim virkar väskor som är populära bland andra som virkar.

En väska Amina gjort efter önskemål från sin dotter.

Foto: Privat

– Jag kan sälja, men det kommer ta tid. Jag vill inte lova någon och sen inte leverera.

När Amina lärde sig virka som liten i Kenya, skrattade både hennes mamma och syster åt hennes verk. Men inte längre.

– Mamma förstår inte hur jag kan virka som jag gör. Hon är väldigt glad, och går nog runt i hela byn och visar sina kompisar, ”min dotter har varit på tv, ser du!”, säger Amina.

Upptäck makramé – så gör du en snygg väggbonad steg-för-steg