Artikeln innehåller reklamlänkar

DIY för vuxna – 5 enkla och fina pyssel som går snabbt att göra

Torkade blommor är modernt i inredningen igen.

Torkade blommor blir till en evighetsbukett som håller sig snygg länge.

Foto: TT/Shutterstock

Även vuxna mår bra av att pyssla, och att skapa eget istället för att köpa ger både en personligare inredning och mer kreativa presenter. Här är fem pyssel för lediga dagar.

Att koppla av och låta händerna jobba medan världen utanför får vänta är skönt för våra stressade hjärnor. Och du behöver inte vara någon superkonstnär för att skapa fina saker till hemmet, med lite kreativitet och påhittighet kommer du långt. Här är fem tips på pyssel som är både enklare och roligare att göra än vad man kanske tror.

Torkade blommor - en bukett som aldrig vissnar

En del snittblommor blir nästan ännu vackrare när de torkat, och gör sig väldigt bra som stilleben i hemmet. Gör med enstaka blommor eller hela buketter efter tycke och smak. Exempel på blommor och växter som passar bra att torka är olika sorters eterneller, eucalyptus, frökapslar från vallmo och brudslöja. Även vass blir väldigt fint i evighetsbuketten.

Hur torkar man blommor bäst?

Kakor på burk – rolig gå bort-present

Burk med ingredienser till cookies.

Kakor på burk - blanda de torra ingredienserna och låt mottagaren göra resten.

Foto: TT/Shutterstock

Att ta med sig något hembakat när man är bortbjuden är alltid uppskattat, men att bara göra jobbet halvdant kan faktiskt vara ännu trevligare. Hitta ett gott kakrecept och en lagom stor burk, lägg försiktigt i de torra ingredienserna i olika lager och knyt ett fint band runt om. Sedan är det bara att meddela mottagaren hur mycket av till exempel ägg eller smör som behöver tillsättas, och tid och grader för ugnen.

Burk med lock

I den här burken kan du fylla de torra ingredienserna med. Klicka här för att komma till burken. (länk till My perfect day)

Genomskinlig burk med lock.

Klicka på bilden för att komma direkt till burken.

Pärlplattor – inte bara för barnen

Gör en fin namnskylt till postlådan, pyssla egna dekorationer till julgranen eller påskriset, eller varför inte låta gästerna få lösenordet till hemmets wi-fi i form av ett pärlmönster? Att lägga pärlplattor är både meditativt och roligt, och en perfekt aktivitet att göra både själv och ihop med barn eller barnbarn.

Pysselkit Diamond Dotz

Roligt DIY med plastdiamanter. Se videon hur man gör och köp det här! (länk till My perfect day)

Pysselkit plastdiamanter.

Klicka på bilden för att komma direkt till pysslet.

Makramé – knyt vackra väggbonader

Så gör du en väggbonad i makramé
3:57

Efter reklamen: Så gör du en väggbonad i makramé

(3:57)

Slå på ljud

Med endast flinka fingrar, makramégarn och en pinne du hittat utomhus går det att skapa vackra väggbonader. Låt dig inte luras, det är mycket enklare än vad man tror och går dessutom relativt snabbt. Så fort man lärt sig grundknutarna går det att utöka produktionen, varför inte göra fina amplar att hänga växter i? Kika på videon ovan eller följ vår enkla beskrivning här.

På YouTube finns också många enkla instruktioner för nybörjaren och det går snabbt att bli varm i kläderna och göra större projekt.

Makramégarn, vävtråd i satin

Handla ditt garn till så du kan skapa en fin väggbonad. Klicka här för att köpa garnet. (länk till Skapamer.se)

Vävtråd i satin.

Klicka på bilden för att komma direkt till garnet.

Ljushängare – fint till trädgården eller balkongen

Gör egna ljushållare av glasburkar.

Tända ljus utomhus ger snabbt extra myskänsla.

Foto: TT/Shutterstock

Levande ljus är alltid en stämningshöjare när skymningen faller, och att hänga upp ljuskällorna gör kvällshänget i trädgården eller på uteplatsen extra mysigt. Med tomma glasburkar och ståltråd eller grovt snöre gör du sommarens mysigaste utomhuslyktor på nolltid!

Snöre till ljushängare

Handla ett vitt snöre i vaxad bomull för att hänga upp lyktorna. Klicka här för att läsa mer om snöret. (länk till Skapamer.se)

Vitt snöre i vaxad bomull.

Klicka på bilden för att komma direkt till snöret.

Så här enkelt gör du egna doftljus