Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

Årets julklapp 2022 är det hemstickade plagget - 5 populära stickmönster som är gratis

17 nov, 2022 
Vilma Nordell
Årets populäraste stickmönster
Årets populäraste stickmönster!
Årets julklapp 2022 är det stickade plagget! Vi har samlat årets populäraste stickmönster med gratis mönster, kom igång och sticka direkt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Årets julklapp 2022 har äntligen släpps, det stickade plagget. Det står för hållbarhet, återbruk, gemenskap och psykisk hälsa. Det finns många fördelar med att sticka. Oavsett om du är nybörjare eller har stickat i många år är det alltid kul att hitta nya gratis mönster för att sticka plagg. Här har vi samlat årets populäraste stickmönster att inspireras av. Allt från mönster för att sticka en tröja till att sticka en mössa, halsduk, sockor och en väst.

Årets 5 populäraste stickmönster

Ge bort ett stickat plagg i present eller julklapp till någon du tycker om. Stickar du mycket är det väldigt fint att ge bort stickade plagg till olika organisationer för välgörenhet. Hitta ditt nya favoritmönster och börja sticka!

Annons

1. Gratis stickmönster - Sticka en trendig väst

Västen är säsongens trendigaste plagg och finaste modellen i mjuk alpacamix stickar du lätt själv. Ett roligt litet projekt som snabbt ger dig bästa året om-plagget.

Ljusblått garn

Det här garnet består av 40% Alpacka superfine, 40% Merinoull och 20% Nylon. Här kan du köpa garnet (reklamlänk).

årets julklapp sticka väst blått garn
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Gratis stickmönster - Sticka mössa med matchande halsduk

Fira in vintern med härligt mjuk mössa med matchande halsduk i trendiga färgen gult. Det blir en perfekt present och julklapp eller till dig själv.

Annons

Syntetgarn

Ett populärt syntetgarn i gult från Järbo Garn passar perfekt för att sticka mössa och halsduk, finns i fler färger.Se mer och köp garnet här (reklamlänk).

syntetgarn gult
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Gratis stickmönster - Sticka syltasockor

Sticka sköna varma syltasockor! Ett gammalt populärt sockmönster som karaktäriseras av det elastiskt stickade skaftet. Syltasockor kallas ibland även dragspelssockar. Vår variant har vi stickat med förstärkt hällapp.

Annons

Raggsocksgarn

Klassiskt och slitstarkt garn till sockor. Finns i flera färger att välja på. Läs mer om garnet och klicka hem det här (reklamlänk).

raggsocksgarn i blått
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Gratis stickmönster - Mössa i reflexgarn

Nu faller mörkret snabbt och det gäller att synas ordentligt! Snabbt och lätt stickar du mössor i reflexgarn till hela familjen.

Reflexgarn

Ett reflexgarn perfekt att använda för att sticka mössor, handskar och sockor. Se mer och klicka hem det här (reklamlänk).

Annons
årets julklapp reflexgarn
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Gratis stickmönster - Sticka en klänning i tweed

Sticka en snygg klänning till vintern i stretchig bred resår. Du stickar den nerifrån och upp i ett nytt härligt garn med trendig tweedlook.

Rött garn

Järbo 8/4 50g garn är ett av våra garner från populära Järbo Garn. Ett bomullsgarn i kvaliteten: 100% bomull. Det röda garnet finns att köpa här (reklamlänk).

årets julklapp - rött garn
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Här finns ett stort utbud av garn och alla tillbehör du behöver för att sticka! (reklamlänk)

Sticka som nybörjare - enkel guide med allt du behöver

Lär dig att sticka – kanske blir det en ny hobby där både tålamod och kreativitet får stå i fokus! vi listar 5 nödvändiga saker du behöver för att komma igång med stickningen.

Annons

Sticka - Jumperstickor

Jumperstickor är de klassiska stickorna som de flesta känner igen. De kallas också för långstickor eller bara stickor. Dessa röda stickor är gjorda i metall och kommer i par. Här kan du klicka hem stickorna (reklamlänk).

Sticka - Jumperstickor
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Sticka sockor – strumpstickor

Om du vill sticka ett par sockor eller vantar är strumpstickor bra att ha. När man stickar med strumpstickor använder man fem stycken samtidigt. Dessa är gjorda av bambu och är både slitstarka och lätta att jobba med. Läs mer och köp stickorna här (reklamlänk).

Annons
Sticka sockor – strumpstickor
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Sticka - Rundstickor

Rundstickor används när man stickar runt, till exempel kragar, men de kan även användas för vanlig stickning också. Plasttråden är till för att stickningen inte ska glida av. Dessa blå rundstickor är gjorda av metall och finns att köpa här (reklamlänk).

Sticka - Rundstickor
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Se även 5 hälsoeffekter med att sticka

Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekterBrand logo
Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekter
Annons