Lästips:Virka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka inför sommaren

10 plagg till barn att sticka – gratis stickmönster från nybörjare till avancerad stickare

09 mar, 2023 
Sticka till barn.

Finns det något mysigare än att sticka till den minsta i familjen? Vi har samlat flera härliga stickmönster – för alla! Så oavsett om du är nybörjare eller en avancerad stickare så finns det något för dig.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det är både roligt och det går snabbt att sticka till barn! Det finns en djungel av stickmönster för plagget och det kan vara svårt att veta vart du ska börja leta.

Se också: Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekterBrand logo
Se också: Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekter

Vi har därför samlat flera stickmönster för både nybörjare och till den mer avancerade stickaren. Det finns alltså något för alla. Du kanske är ny på att sticka? Varför inte börja med en av de lättare plaggen och beta sedan av listan allt eftersom du känner dig mer säker med stickorna!

Stickmönster för nybörjaren

Är du ny med att sticka? Med dessa barnplagg fokuserar du på grunderna och lär dig att sticka avigt och rätt. Sätter du dessa metoder så är du en bra bit på vägen!

Värt att nämna är att ju större stickor det krävs, desto snabbare går det. Och om du ser ett stickmönster med flera färger, håll dig till en färg om du vill göra det så enkelt som möjligt – det kommer absolut inte påverka slutresultatet.

Annons

1. Sticka randig barntröja – stickmönster

Sticka en tvärrandig bomullströja till familjens sötaste charmtroll. Det här fina plagget passar både pojkar och flickor och blir snabbt en favorit i garderoben.

2. Sticka barntröja med söt puffärm – gratis stickmönster

Garnet är skönt att handarbeta med och du får en tröja skön att bära. En vinnare för säsongen helt enkelt.

3. Sticka söt barntröja med ränder – enkel beskrivning

Sommarens mysigaste tröja har breda ränder i regnbågens alla färger och en söt halsringning. Naturmaterial som silke och lin gör den underbart skön att bära. Börja sticka den nu och du har sen en riktigt fin present till familjens lilla tjej!

Stickmönster för medelnivå

Nästa steg i svårighetsgraden kan vara att behöva varva mellan de olika grundmaskorna avig och rät. Eller varför inte testa ett litet annorlunda plagg till ett barn, en poncho?

1. Sticka barnkofta och halskrage efter vårt stickmönster

Färgstark i tuff cardigan i klassisk stil. Du stickar den i patent i ett lättsamt garn av hälften ull och hälften bomull.

2. Stickad barntröja – gratis stickmönster

Lite pojke med gulvit randig stickad tröja.

Sticka en fin tröja till lillknodden. Du gör den i mjukt bomulls- och bambugarn, så den kan lätt bli en av vårens och sommarens favoritplagg.

Annons

3. Sticka söt barnponcho – enkel beskrivning

Ponchon med fransar och polokrage är nog höstens mysigaste plagg – mjuk, skön, ullig och gullig. Sticka den till lilltjejen och bli sen inte förvånad om hon vill bära den mest hela tiden!

Stickmönster för den avancerade stickaren

När du känner dig redo för en mer avancerad nivå så kan det vara hög tid att börja experimentera med flera färger och roliga mönster på plaggen.

1. Sticka supersöt barnkofta – gratis mönster

Vill du se ditt barn eller barnbarn i ett egenhändigt stickat plagg som hon kommer att bära ofta, ska du sticka den här supersöta koftan. Den har ett fint flätmönster och är lika söt över en klänning som till ett par tights eller jeans!

Annons

2. Stickad klänning till barn – gratis stickmönster

Sticka en riktig mjukisklänning med vackert mönstrat ok. Du stickar den uppifrån och ner, så det är lätt att stämma av längden.

3. Sticka vårfin barnkofta med kaniner på

En hel parad kalasfina kaniner pryder oket på den lilla barnkoftan stickad i ett garn av mjukaste slag av ull och bomull och som finns i många härliga färger.

4. Sticka barnkofta med flätor – gratis stickmönster

Sticka en underbar barnkofta enligt vår enkla beskrivning. Du börjar sticka den från halsen och fortsätter neråt. När du är klar har du en underbar liten kofta i mjukaste merinoull – ett supersött tillskott i din lilla prinsessas garderob!

Annons