Trending: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

Stickande simhoppare fångades på bild – se hans fantastiska kreationer

02 aug, 2021 
Lukas Ernryd
Simhopparen Tom Daley stickar under en tävling i OS.
Engelska simhopparen Tom Daley har blivit viral. Inte för sitt nyvunna OS-guld men för att ha suttit och stickat under en tävling!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I slutet av juli vann Tom Daley, 27, sin första guldmedalj vid OS i Tokyo. Han kom överst på prispallen tillsammans med sin hopp-kamrat Matty Lee. De hoppade synkront från tiometers höjd och sopade banan med allt motstånd.

Guldmedaljen spädde på Tom Daleys enorma popularitet i Storbritannien.

Han har länge varit en av landets största simhoppartalanger. Redan som 15-åring vann han sitt första individuella VM-guld. Och han har nått ut till den breda allmänheten via reality-showen Splash! där tittarna får följa simhopparnas träning och vardag.

Se också: Så nyttigt är det att sticka

Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekterBrand logo
Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekter

HBTQ-ambassadör

Framför allt har Tom länge varit en förkämpe för landets HBTQ-personer. Efter guldmedaljen levererade han ett starkt budskap.

Annons

– Jag hoppas att alla unga hbtq-personer där ute kan se att oavsett hur ensam du känner dig just nu... du är inte ensam och att du kan uppnå vad som helst, sa han och fortsatte:

– Jag känner mig otroligt stolt över att säga att jag är en homosexuell man och även en olympisk mästare.

Efter vinsten gick Tom Daley tillbaka till hotellrummet och bestämde sig för ge sin medalj största möjliga kärlek. På en förmiddag stickade han en liten väska med Storbritanniens flagga på framsidan och Japans röda sol på baksidan.

Tom la upp en video på sitt Instagramkonto "Made by love" som han fyller med alla sina kreationer. I skrivande stund har filmsnutten 1, 3 miljoner visningar.

Stickar till hundar och katter

I söndags gjorde han en stickningskupp i direktsändning. Han var i simhallen för att följa damernas final från tremeterssvikten. När kameran panorerade över publiken blev de engelska kommentatorerna i extas över att se Tom vara i färd med sitt nästa projekt. Något i rosa färg var på gång, även om det var svårt att se exakt vad.

Simhopparen Tom Daley växlar mellan att sticka och att titta på tävlingen.

Tom Daley har sagt att stickning och virkning är hans "hemliga vapen" och det enda som fått honom att inte bli galen när England stängde ner under coronans värsta härjningar.

Efter att ha uppmärksammats i teve har Toms instagramkonto fullkomligt exploderat. Det gick från hundratusen följare till fyra gånger så många på bara någon dag.

Inte så konstigt om man tittar in där. Han stickar ursöta kreationer till både katter och hundar.

Sötschocken är total.

Annons