Årshoroskop 2020 – stort astro för alla stjärntecken

Kvinna tänder tomtebloss och välkomnar astroåret 2020.
Är du nyfiken på vad som kommer ske i ditt liv under året som kommer? Här får du svaren av vår astrolog Monica Hortell!

Videon kunde inte hittas

Vädurens årshoroskop 2020

21 mars–20 april

Du har nya idéer och bör ta dem på allvar. Våga vara kreativ och våga vara en uppstickare, det gäller inte minst i jobbet. Det är just när du övervinner ditt inre motstånd och överträffar dig själv som de stora belöningarna kommer. Du kan ta väldiga kliv framåt, och någon du lär känna i början på året uppmuntrar dig. Du kommer också i kontakt med en grupp där du får någon form av ansvar som inte är enkelt men som du känner att du måste ta.

Framför allt andra halvåret kännetecknas av högt tempo och stark energi. Du är tävlingsinriktad och sluggar dig framåt. Våren och sommaren för med sig miljöombyten. Och då får du jättebra kontakter med intressanta människor. Det blir också någon typ av återseende med vänner från långt tillbaka, ett jubileum eller en återträff av något slag.

Kärleksåret

I kärleken är det mest harmoni i februari, september och oktober. Vill du träffa någon är chansen störst då. Har du redan en partner finns det en fara, och det är att ni båda (särskilt du) har så mycket att göra så ni glömmer bort att se varandra. Ta inte den du älskar förgiven. Lyssna, visa att du finns och glöm inte bort att uppvakta och överraska då och då.

Oxens årshoroskop 2020

21 april–21 maj

Det här kan bli året när du slutar älta det som varit och inte oroa dig för saker du ändå inte kan påverka. Du struntar i andras förväntningar och ofta njuter du av att förvåna folk omkring dig. Din attityd är självsäker och du sätter fingret på många ömma punkter. Du visar klart var du står i olika frågor, provocerar och drar allt till sin spets. Det uppskattas inte av alla och andra halvåret innehåller mer konflikter än du skulle önska.

Ta hand om hälsan

Det tar onödigt mycket kraft och periodvis måste du ta det lugnt och vårda din hälsa. Risken är annars att energin skvätter iväg åt olika håll och att du blir stressad, spänd och utmattad. Så unna dig en spahelg, retreat, yogakurs eller liknande. Det kostar kanske en del men se det som en investering. Ekonomin ser ändå bra ut och hela perioden april-juli är bra för all slags affärsverksamhet. Det blir också en lång resa, möjligen bosätter du dig utomlands under en period. Har du länge haft sådana drömmar är det i år du ska göra slag i saken!

Kärl eken gnisslar lite eftersom du har svårt att kompromissa. Bäst fungerar det i mars, oktober och december.

Tvillingarna årshoroskop 2020

22 maj–20 juni

Mycket gammalt skalas bort i år och det är inte en jobbig process utan den känns väldigt självklart. Utan sentimentalitet lämnar du ägodelar (det blir ett antal vindsröjningar) och åsikter (du har modet att tänka i nya banor) som har spelat ut sin roll och du undrar varför du höll fast i dem så länge.

Var i världen ska du bo? Ditt stjärntecken vet svaret!

Relationer är också ett viktigt tema och våren samt försommaren för med sig många nya positiva kontakter. Du utstrålar en lättsam, smittande energi som attraherar och charmar folk, alla vill vara din vän och flera blir förälskade i dig. Är du singel faller du för någon som är både djupsinnig och smart. Lever du i en relation lyckas ni ofta förvåna och överraska varandra och förhållandet stärks. Ni gör också en lyckad ekonomisk satsning tillsammans.

Ekonomin ser bra ut

Du har lite flyt med pengar då och då under året och extra trevligt är det i augusti och november. Då kan en större summa komma in genom någon typ av avtal eller förhandling.

Andra halvåret kommer du in i nya kretsar, kanske är det ett föreningsengagemang som slukar dig. Det blir mer ansträngande än du tror från början och du hamnar också i en maktkamp med en bestämd person som kör med dubbelspel och manipulation. Du genomskådar allt och går segrande ur striden.

Kräftans årshoroskop 2020

21 juni–21 juli

Du träffar folk, är öppen och ger mycket av dig själv. Stora grupper har du dock inget behov av, du trivs inte när viljor och energier drar åt olika håll. Hellre umgås du med en eller två i taget.

Är du singel blir våren en laddad period. Du träffar någon men det finns hinder i vägen. Omgivningen kanske inte gillar er relation, någon av er är bunden på annat håll eller ni bor på olika ställen. Men de hindren går att övervinna och framåt augusti är allt som det ska. Har du inte redan träffat någon så gör du det då. Har du en partner ser allt fint ut. Ni är generösa mot varandra och utstrålar stor harmoni tillsammans.

Karriärråd

Jobbmässigt händer det en hel del. Du lär känna en person som blir en mentor och du får goda råd som kommer att behövas från juli och framåt. Då kan du inte leva på gamla meriter så visa vad du kan och ta mer plats! Annars kommer någon med vassa armbågar att försöka manövrera ut dig.

Håll igen vad gäller stora inköp . Ett ekonomiskt tillskott kommer i augusti men i övrigt är ekonomin aningen svajig.

Lejonets årshoroskop 2020

22 juli–22 aug

Du har kämpat länge med både jobbet och andra viktiga åtaganden och i år lossnar det och flera inspirerande uppdrag är på gång. Kanske kommer du att resa i jobbet, eller dela din tid mellan olika ställen. Och på tal om broms, nu måste du själv trycka på den ibland. Risken är annars att det blir mer och mer av allt och då kör du slut på dig själv. Så kasta dig inte in vad som helst för att du blir smickrad över att bli tillfrågad.

Fokus på hälsofrågor

Trevliga nya samarbetspartners kan du glädjas åt och ännu bättre blir det eftersom du själv är hjälpsam och generös. Du ser vad alla är bra på och lyfter fram personer som inte själva vågar framhäva sig. Hälsofrågor blir också viktigare än förut. Vet du med dig att du har levt helt fel måste du ändra på det. Dra inte ut på det utan sätt igång direkt i början av året. Men överdriv inte med extrema dieter. Ät istället bra mat och träna lagom. Gå gärna kurser i hälsorelaterade ämnen under året.

Nya vänner får du lätt men i kärleken är det trögare. Flera personer blir förälskade i dig men du är ganska svårflirtad. Mest harmoni finns i september och december. Träffar du någon så finns det åldersskillnad mellan er. Ni börjar som vänner men något mer växer gradvis fram.

Jungfruns årshoroskop 2020

23 aug–22 sept

Många begränsningar du lagt på dig själv lättar i år, du blir mer kreativ och vågar skilja dig från mängden. Något inom konst, skrivande eller musik blir viktigt och kan ge mycket uppmärksamhet. I din utveckling får du stöd av en eller två personer som verkligen vill ditt bästa och som puffar dig i rätt riktning. Känslomässigt är du öppen. Barn och yngre personer trivs i ditt sällskap eftersom du alltid stöttar och uppmuntrar.

Passionerat kärleksår

I kärlek söker du djup och närhet. Du är redo att möta den stora passionen. Om du är singel har du flera viktiga relationer men riktigt allvar blir det nog först under årets andra hälft. Då har du en stark och omtumlande kärleksaffär med en mycket färgstark person. Kanske blir det för dramatiskt i längden för din smak men spännande är det. Om du har en partner måste ni se till att inte fastna i rutiner som gör tillvaron grå och tråkig. Förgyll vardagen med överraskande presenter, låt det vara fest, lyx och nöjen så långt ekonomin tillåter.

Den ser för övrigt riktigt lovande ut. Spelvinster kan dimpa ner då och då under året och alla störst är chansen i oktober. Du blir också framgångsrik i en viktig ekonomisk förhandling.

Skorpionens årshoroskop 2020

23 okt–21 nov

Ditt år blir spännande och omväxlande. Rastlösheten ökar och ofta känner du att du vill ha något mer och annorlunda än det du redan har. Resor får dig att må jättebra. Du behöver inte åka jorden runt, utan korta miljöombyten på en eller ett par dagar funkar också.

Råd för jobbet

Kombinera gärna resor med konst, kultur och filosofi. Du slukar ny kunskap och har lätt för att sätta dig in i olika ämnen. På jobbet blir det förnyelse, särskilt under årets andra hälft. Folk beter sig oberäkneligt och rutiner bryts upp. Det gäller att hålla huvudet kallt. Ta inte ansvar för andra och var försiktig med vem du litar på. Det är inte alltid de på ytan starkaste och mest dominanta som har mest att komma med.

Du får många nya vänner och hinner knappt med alla som vill umgås. Du blir uppvaktad av flera personer men frågan är om du tillåter dig att bli förälskad på allvar? Störst chans till något bestående har du i mars samt november-december. Har du en partner behöver ni båda mycket personligt svängrum. Ingen kan äga den andra och svartsjuka har ingen plats i relationen.

Vågens årshoroskop 2020

23 sept–22 okt

Hemmet och familjen har hög prioritet för dig i år. Du engagerar dig väldigt mycket i dina närmaste och banden inom släkten stärks. Någon du haft lite dålig kontakt med hör av sig och ni hittar tillbaka till varandra. En förändring med bostaden är också på gång och det kommer att vara bra för dig. Du behöver ett hem där det finns utrymme, utsikt och positiv energi, där du känner dig fri och inte instängd. Även något så enkelt som nya färger och mönster bidrar till att lyfta den sköna hemkänslan.

Romantisk månad

I vänkretsen är det däremot lite stökigt. Du har tröttnat på vissa människor. När ni ses blir du jämt irriterad och du har inte lust att umgås av bara gammal vana. Frågan är hur du ska förmedla det på ett smidigt sätt. I vanlig ordning vill du inte stöta dig med någon men det blir mer konflikter än vad du är bekväm med, särskilt under andra halvåret.

Även vad gäller jobb och ideella projekt är det upp och ner och all dramatik är påfrestande. Desto viktigare att allt är lugnt och förutsägbart i kärleken, så där uppskattar du den gemensamma, självklara vardagen mest av allt. Är du singel kan du träffa någon på en resa under perioden april-juli. Även november blir en oväntat romantisk månad.

Skyttens årshoroskop 2020

22 nov–20 dec

Du kan glädja dig åt att ekonomin förbättras i år. Du gör goda affärer och utvecklar dessutom ett fritidsintresse till något som ger vinst. Din idérikedom har inga gränser och tydligast är det från juli och framåt. Du kan också ha ren tur då, vinna på spel eller få in pengar på något oväntat sätt. Flödet går alltså in istället för ut och vid årets slut bör du ha en stabil grund att stå på.

Följ ditt hjärta

Jobbmässigt finns tveksamheter. Du vill inte låsa dig vid något som inte känns helt bra och du har problem med auktoriteter som försöker styra dig i minsta detalj. Kontakten bryts med någon som varit viktig för dig. Ni drar åt olika håll men ni kommer att träffas senare i andra sammanhang. Du kommer också att få rollen som den som protesterar mot missförhållanden och dåliga villkor och genom det hjälper du även andra att stå upp för sig själva.

Kärlek och relationer är ett positivt område för dig. Februari blir en oväntat romantisk månad, och sedan kommer den verkliga höjdpunkten i april-juli. Ett halvdant förhållande lappas ihop, var det bra tidigare blir det ännu bättre nu, och är du singel träffar du någon som det verkligen blixtrar till med. Följ ditt hjärta!

Stenbockens årshoroskop 2020

21 dec–20 jan

Hinder både inom dig själv och på det yttre planet släpper sakta men säkert. Självförtroendet ökar, du upplever en känsla av frihet och optimism och litar på att allt kommer att ordna sig till det bästa. Nyckelord är framsteg, framgång, nya kunskaper och positivt tänkande. Du tycks vara på rätt plats vid rätt tillfälle och har lite mer tur än vanligt.

Dina relationer i både kärlek och vänskap präglas av tolerans och generositet. Du behöver själv mycket eget utrymme och det unnar du också din partner. Periodvis kanske ni inte ses så mycket eftersom båda gör egna saker men det skadar inte relationen, utan är tvärtom bra. Är du singel träffar du någon antingen på en resa eller i samband med jobb eller annat engagemang som inte är direkt romantiskt. Kärleken kommer när du som minst anar det och när du inte letar efter den. Allra bäst är det i mars, juni och augusti.

Ekonomiska tips

I penningfrågor är det läge att hissa lite varningsflagg. Slösa inte stora summor bara för att du känner dig uppåt och vill vara generös mot alla. Undvik allt som liknar vräkighet. Det blir stora kostnader som rör bostaden, så ha en reserv för det. Mot slutet av året kan det också bli tal om en flytt och då sker allt fortare än vad du har tänkt.

Vattumannens årshoroskop 2020

21 jan–19 feb

Försök dra ner på tempot i år och undvik stress och impulsivitet. Du står inför en del viktiga beslut men det gäller att låta det mogna innan du gör något. Hellre att det tar längre tid och blir bra än att du hastar fram något. Du har en trötthetsperiod i april-juni när det är extra viktigt att ligga lågt och tålmodigt vänta in bättre tider.

Flirt blir seriös

Kärleken fungerar väldigt bra då och är du singel blir du förälskad i någon du träffar på en fest. Det börjar som en lättsam flirt men utvecklas till något seriöst. Även september är en mycket bra kärleksmånad.

Stjärntecknet du inte ska dejta baserat på ditt horoskop

Dina vänner måste ha både djup och humor för att du ska orka umgås men periodvis drar du dig undan. Du behöver det för att samla kraft. Din andliga sida utvecklas och du har inget behov av att samla på dig en massa materiella ägodelar och statussymboler. Det du har delar du med dig av. Hösten och vintern för med sig en ökad rastlöshet. Utflykter, föredrag och kurser avlöser varandra. Och du möter du en spännande och inspirerande person och dina planer för framtiden tar fastare form.

Fiskarnas årshoroskop 2020

20 feb–20 mars

Du lär känna nya människor i år och de är av två slag, dels stabila, pålitliga typer och dels udda, upproriska personer som är missnöjda med det mesta och som gillar att utmana dig och dina åsikter. Du är tolerant, accepterar alla och håller ofta i trådarna när något ska organiseras. Men du ska inte finna dig i att bli överkörd eller kritiserad av personer som inte själva orkar lyfta ett finger för andras skull. Det är dags att bli lite tuffare.

Oväntad chans

Våren och sommaren är bra om du vill renovera eller flytta. Har du längtat efter en förändring men inte kommit till skott så kan en chans dyka upp när du minst anar det.

I kärlek tar du inga risker. Trygghet är viktigare än spänning och du och din partner får en trivsam vår och sommar. Er relation känns stark och självklar. Är du singel händer mycket i januari-februari eller oktober. Du blir förälskad i någon som är yngre än du själv och känslorna är besvarade.