Artikeln innehåller reklamlänkar

5 ställen nästan alla glömmer damma – tips för ett skinande rent hem!

Kvinna dammar en dörrlist.

Foto: Shutterstock/TT

Att städa är ju inte det roligaste som finns men det är ju så härligt när det är gjort! Däremot finns det ställen som kanske behöver lite extra uppmärksamhet ibland...

Dammat, undanplockat, dammsuget och avtorkat. Klar med städningen? Det tycker de flesta av oss men det finns faktiskt ställen de flesta av oss ignorerar, även under storstädningen... Nedan har vi listat 5 ställen som kanske behöver lite extra uppmärksamhet ibland.

Se också: Så städar du ditt hem på 60 minuter

Så städar du ditt hem - på 60 minuter
1:11

Efter reklamen: Så städar du ditt hem - på 60 minuter

(1:11)

Slå på ljud

Ställen de flesta glömmer att damma/dammsuga/torka av:

1. Lister ovanför dörrkarmar

Lätt att glömma men på den lilla kanten ovanför dörröppningen samlas mer damm än man kan ana. Torka av med torr trasa eller en mikrofiberduk då och då för att slippa ansamlingar av damm.

Mikrofiberdukar rengör och putsar utan att efterlämna ludd eller ränder och är lika effektiva våta som torra.

kurt heylen

Läs mer och köp mikrofiberdukarna här (länk till Cervera).

2. Strykbrädan

Tillhör du en av dem som har strykbrädan ståendes framme i ett rum, grovkök eller tvättstuga? Tänk på att den också behöver dammsugas, det samlas lätt massor av dammpartiklar i tyget.

3. Persienner

På persienner samlas mer smuts än vad man anar, och det kan vara ganska tidskrävande att få bort smutsen om den fått sitta ett tag. Så gör det till en vana att dra över persiennerna i samband med övrig städning. Bomullshandskar eller en gammal strumpa funkar utmärkt. Det finns även en speciell dammvippa i mikrofiber som är utformad för att underlätta när man rengör exempelvis persienner och element.

Läs mer och köp dammvippan här (länk till butik)

4. Lampskärmar

Om man tittar noga på sina lampskärmar inser man snabbt att man kanske missat att damma dem ett tag... Använd dammsugarmunstycket, en dammvippa eller en mikrofiberduk och dra över dem snabbt i samband med städningen.

5. Besticklådorna

Små brödsmulor, lökskal och annat har en förmåga att leta sig ner bland knivar, gafflar och andra köksredskap. Med ett smart dammsugarmunstycke kommer du lätt åt och alla smulor är borta på ett kick!

Munstycket passar även till bilen och andra ställen där det kan vara svårt att komma åt.

Läs mer och köp det smarta dammsugarmunstycket här (länk till butik)