Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

7 saker som alla borde rensa ut ur hemmet

14 aug, 2023 
Aino Oxblod
FotografTT.
Det är lätt att samla på sig saker man inte behöver i hemmet – och det är skönt att rensa bort det som är onödigt att spara på.
Här är sju vanliga föremål som många av oss sparar på hemma, som det är lika bra att göra sig av med!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 5 smarta tips för att städa badrummetBrand logo
Se också: 5 smarta tips för att städa badrummet

Sladdar

När man köper nya teknikföremål följer det nästan alltid med olika laddare och sladdar. Men när teknikprylarna så småningom går sönder och vi gör oss av med dem, så är det lätt att glömma bort att rensa bort de medföljande sladdarna också. Det resulterar i att många av oss har en byrålåda full med olika sladdar som vi inte vet var de går till. Rensa bort de sladdar och kablar som du inte längre har någon användning för!

Kläddubbletter

Det är lätt att glömma exakt vilka plagg man har hemma i garderoben när man är ute och shoppar, och råka köpa dubbletter. Om det är stilrena nyckelplagg som går att matcha med många olika saker gör det kanske inte så mycket, men om du har flera prickiga kjolar eller knallröda skjortor så behöver du kanske inte behålla alla. Ge bort eller sälj av lite dubbletter för att få bättre koll!

Annons

Vykort

Brev och vykort kan ha ett starkt sentimentalt värde för oss, om de innehåller fina hälsningar och ord. Men kort där det bara står ”grattis på födelsedagen” behöver inte sparas mer än några dagar.

Hemmatofflor

Vi är många som har flera par hemmatofflor – vi har kanske fått i julklapp eller tagit med hem från en hotellvistelse. Men man behöver inte hur många tofflor som helst. Rensa bort de du inte använder, och de som du slitit ut.

Hemmatofflorna kan det vara bra att rensa bland.

Plastbestick

Det är vanligt att folk inte kastar plastbesticken som följer med när de beställer hämtmat, och i stället sparar dem för att kunna använda på picknick eller utflykt. Men om plastbesticken börjar ta över dina kökslådor är det dags att rensa – släng eller använd dem.

Annons

Sällskapsspel där bitar fattas

Det är inte roligt att spela ett sällskapsspel för att mitt under omgången märka att alla delar inte finns, vilket gör att det inte går att spela som det är tänkt. Kassera dina ofullständiga brädspel.

Gamla underkläder

Gynekologer rekommenderar att kvinnor byter ut sina underkläder ungefär var nionde månad av hälso- och hygienskäl, men många behåller sina gamla trosor mycket längre än så. Har du underkläder som är så gamla att du inte minns när du köpte dem är det dags för nya.

Annons