Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurerStäda med bikarbonat

Kläder som luktar surt? Så blir du av med doften

10 aug, 2023 
Har kläderna blivit blöta i regnet? Eller har luftfuktigheten gjort det svårt för tvätten att torka? Då kan kläderna snart börja lukta surt – och det är ingen trevlig historia. Men det finns faktiskt knep som gör att du slipper doften – vi visar hur!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Doften av sura kläder är allt annat än trevligt, och det spelar ingen roll om du just tagit dem ur tvättmaskinen – du kommer inte vilja bära dem. Men istället för att slänga in dem i maskin, igen och igen, så kan du följa det här supersmarta knepet!

Se också: 4 tips på hur du slipper ohyra i garderobenBrand logo
Se också: 4 tips på hur du slipper ohyra i garderoben

Använd ättika

Att blötlägga dina kläder och din tvätt i ättika är effektivt mot sura lukter. Fyll en hink eller balja med vatten och häll i 2 till 3 deciliter ättika. Blötlägg kläderna i 15-20 minuter och tvätta sedan dem i tvättmaskinerna.

När tvätten är klar bör du hänga upp den direkt på en plats med bra luftcirkulation.

Annons

Undvik att kläderna börjar lukta

Det finns också knep på hur du kan undvika att kläderna börjar lukta surt från första början. Se alltid till att tvätten du slänger i tvättkorgen är helt torr, annars kan det både börja mögla och lukta surt.

Det är viktigt att hänga upp tvätten direkt när den är klar, låt den inte ligga i tvättmaskinen. Häng upp tvätten så att luft får kommer igenom och kan cirkulera ordentligt och gärna utomhus.

Se till att tvättmaskinen är ren. Här visar vi hur du rengör tvättmaskinen!

Annons