Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

8 saker vi glömmer när vi städar vardagsrummet

22 maj, 2023 
Malin Perlheden
Kvinna städar vardagsrum
Att städa vardagsrummet är en baggis! Stora ytor och ingen risk för gamla matrester eller att ofräscha hårtussar lagras på ställen vi helst inte vill tänka på – eller?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att det SER rent ut i vardagsrummet är tyvärr ingen garanti för att det verkligen är så och med tanke på hur mycket tid de flesta av oss tillbringar i vardagsrummet är det viktigt att det är en ren och fräsch miljö.

Se också: Så städar du ditt hem på 60 minuter

Så städar du ditt hem - på 60 minuterBrand logo
Så städar du ditt hem - på 60 minuter

Kolla igenom vår sammanställning över saker som de flesta av oss glömmer att städa i vardagsrummet. Ställen som kan bli riktiga bakteriebomber om du inte ser efter dem ordentligt. Använd som en checklista nästa gång du städar och få problemet ur världen!

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Städa vardagsrummet – 8 ställen vi ofta glömmer bort

1. UNDER mattorna

Visst, du dammsuger mattorna, men hur ofta vänder du på dem och ser till att det blir rent under? Om du har möjlighet så är det bra om du kan dammsuga dem utomhus så att du inte drar runt damm och smuts i onödan.

Annons

2. Glödlampor

Här har vi en dold dammsamlare av rang! Dammiga glödlampor sprider snart skarpt ljus igen bara du kommer ihåg att torka av dem med en fuktig trasa när de är släckta.

Bäst är om du gör detta direkt på morgonen så att glödlamporna hinner torka ordentligt innan du tänder dem igen.

Med ett smart dammsugarmunstycke kommer du enkelt åt på alla ytor.

Dammsugarmunstycke

3. Väggarna

Väggar i allmänhet är något vi ofta glömmer bort när vi städar, men tänk bara så mycket smuts som fastnar på dem – egentligen! Har du ett husdjur eller barn i huset vet du vad detta handlar om, men även ett hem utan barn och husdjur behöver en översyn av väggarna ibland.

Inte så sällan blir det spindelväv i hörnen som samlar damm. Oftast räcker det med att du dammar väggarna, men om du behöver torka med en trasa är det bra att du testar på ett ställe som inte syns, både färg och tapeter kan vara känsliga!

Annons

4. Taklampor

Handen på hjärtat – hur ofta dammar du av taklamporna? Här använder du samma metod som med glödlamporna – men använda gärna lite varmt, fuktigt vatten för att få rent armaturen.

Få skinande rent hemma med praktiska mikrofiberdukar för alla ytor!

Mikrofiberdukar

5. Fjärrkontroller

Att fjärrkontroller är fulla av bakterier kan de flesta av oss räkna ut och inte blir det bättre av att vi ofta glömmer att rengöra dem. Som tur var så är det enkelt!

Allt du behöver är rengöringsservetter och lite tålamod när du rengör mellan knapparna.

6. TV-skärmen

Stäng av TV:n och dra ur sladden innan du dammar av den med en mikrotrasa. Glöm inte bort knappar och uttag som ofta sitter på baksidan av apparaten. Är där fingeravtryck på skärmen? Använd våtservetter!

Annons

7. Elementen!

Det är superviktigt att komma ihåg elementen – speciellt på vintern eftersom värme drar åt sig damm! Använd en dammvippa för att bli av med det värsta dammet eller smalt sugmunstycke till din dammsugare. Torka därefter med en fuktig trasa.

Med en speciell dammvippa i mikrofiber kommer du lätt åt att städa element och persienner.

Dammvippa med mikrofiber

8. Högtalare

Har du högtalare med tygöverdrag? Använd då antingen en klädroller för att bli av med dammet, eller dammsug med munstycket, försiktigt. Om dina högtalare däremot inte har något tyg, kan du bara torka av med en mikrofibertrasa.

Källa: Good Housekeeping

Annons