Därför ska du skippa disktrasorna och använda mikrofiberduk istället

Kvinna städar köket med en mikrofiberduk.

En torr mikrofiberduk blir statiskt laddad och dammet dras till duken och fastnar. En lätt fuktad eller våt duk lyfter besvärliga fläckar och gör ytan helt ren.

Foto: Shutterstock/TT

När man städar vill man ju helst att det ska går snabbt så man får tid över till annat. Mikrofiberdukar fixar smutsen utan krångel!

Att städa med disktrasa kan naturligtvis fungera bra många gånger. Men ofta behövs det någon form av kemikalie för att få det riktigt rent. På blanka ytor, glasbord och speglar måste man dessutom torka torrt med något efteråt för att undvika fula ränder efter vatten eller medel. Disktrasan är dessutom en av de snuskigaste sakerna hemma och en riktig bakteriehärd.

Med mikrofiberdukar slipper man allt detta och städningen går som en dans!

Städa med mikrofiberduk

Dukarna används våt, lätt fuktad eller torr. Våt/fuktig duk lyfter besvärliga fläckar och gör ytan helt ren. Torr duk samlar effektiv damm, tack vare statisk laddning.

Torr mikrofiberduk

Mikrofibern blir statiskt laddad. Den statiska elektriciteten drar dmm till sig och fastnar i moppen/duken. När dammet slutar fastna vet man att det är dags att tvätta den.

Fuktig mikrofiberduk

När man fuktar eller blöter mikrofiber så tappar den sin statiska laddning. Då gör mikrofibrerna rent genom uppsugningskraft, samt genom att de bryter ytspänningen på vattnet. Oftast behövs inget rengöringsmedel för att bryta ytspänningen och inte heller för att lösa upp smutsen då fibrerna suger upp smuts, fett och vätska bättre utan rengöringsmedel.

Köp mikrofiberdukar från oss

Vi säljer våra färgglada mikrofiberdukar i tre-pack så att du kan använda dem till olika saker: En till ytor som bord, en till fönster och speglar, och en tredje till att putsa exempelvis kranar och duschmunstycken med. Dukarna putsar och rengör utan att efterlämna ludd eller ränder och är lika effektiva våta som torra. Ett välkommet hjälpmedel i städningen!

Läs mer om mikrofiberdukarna och köp dem här (reklamlänk från Allas shop)

Miljömärkta mikrofiberdukar

Dessa mikrofiberdukar har en unik uppsugningsförmåga och absorberar effektivt både smuts och vätska. Kan användas våt eller torr och rengör alla hårda ytor på ett snabbt, enkelt och miljövänligt sätt.

Läs mer om mikrofiberdukarna och köp dem här (reklamlänk från Allas shop)

Se också: Så städar du ditt hem på 60 minuter

1:11

Efter reklamen: Så städar du ditt hem - på 60 minuter

(1:11)

Relaterade artiklar

Så slipper du stopp i vasken och diskhon på enkelt sätt

8 ställen de flesta glömmer att dammsuga