Diska vinglas med perfekt resultat – smarta uppfinningen hjälper dig att lyckas

Glöm diskborsten – här är lösningen som du har väntat på för perfekt skinande rena glas!

Har du också stått och diskat dina ömtåliga glas och försökt hålla tungan rätt i mun för att inte skada dyrgriparna? Eller har du rynkat på näsan åt nylonstråna och förbannat färgen från matrester som aldrig vill lossna? Du är långtifrån ensam! Faktum är att diskborsten tillhör en av de mest bakteriesamlande prylarna som vi har i våra kök och konstigt vore väl annars; verktygen i plast används dagligen och deras uppgift är att hjälpa oss slippa, just det, smuts!

Diska vinglas med perfekt resultat

Som utgångspunkt bör du låta bli att diska vinglasen i maskin; glaset är ofta mycket tunt och de är alltför dyrbara för att riskera skadan som maskinen kan åstadkomma. De flesta diskmaskinmodeller har dessutom tyvärr inga speciella fack avsedda för just vinglas och sannolikheten för att dina glas tar skada när de skramlar omkring inne i maskinen är därför mycket hög. Du som har testat att köra vinglasen i maskin har dessutom säkert upptäckt att det smutsiga vattnet har en tendens att dröja sig kvar på glasen och bilda en ofräsch hinna.

Att diska vinglasen med en vanlig diskborste är tyvärr heller inget bra alternativ eftersom det hårda plastskaftet riskerar att stöta mot det ömtåliga glaset så hårt att det krossas.

Se också: Så rengör du köksvasken busenkelt

Det bästa sättet att få vinglasen skinande rena är att ta hjälp av smarta rengöringshandskar. Dessa modeller i silikon har mängder av små piggar på insidan som gör det enkelt och effektivt att komma åt även i de mest svåråtkomliga hörnen av glaset. Resultatet är ett skinande rent glas utan varken hinna eller repor.

Dessa smarta diskhandskar i silikon går att beställa direkt från Aller media shop (reklamlänk från Aller media shop).

Börja med att torka av eventuella rester efter läppstift på kanten med en bit hushållspapper och diska därefter glaset med handskarna i varmt vatten – ju varmare, desto bättre. Tack vare silikonmaterialet i handskarna behöver du inte oroa dig för att bränna dig. Skölj slutligen glasen i kallt vatten och låt dem lufttorka. Undvik diskhandduk och hushållspapper för att torka, då lämnas rester på glasen som gör dem smolkiga och fula. När glasen väl har lufttorkat klart kan du eftertorka med en trasa för att få bort fula fläckar.

Källa: glasochporslin.se

Foto: TT/Shutterstock

Fler inspirerande knep hos allas.se: