Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Du har förmodligen skurat golvet fel hela tiden – så gör du rätt

14 aug, 2023 
Johanna Lejon
Fotograftt, TIKTOK
Hur moppar man golvet egentligen? Nu visar det sig att vi kan ha städat fel hela tiden. Låt Allas guida dig till hur du gör det bäst – och mest rätt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Olika syn på städning? 6 tips för att hantera att bo tillsammansBrand logo
Se också: Olika syn på städning? 6 tips för att hantera att bo tillsammans

D

u kanske tror att du vet hur man moppar ordentligt, eftersom du förmodligen gjort på samma sätt i alla år. Men enligt den här städexperten finns det ett korrekt sätt att städa golvet på – vilket betyder att många av oss gjort fel, hela tiden.

Så städar och moppar du rätt – steg för steg

Caroline Solomon är ett städproffs som ofta delar med sig av sina användbara tips och tricks på TikTok. Hennes mopptrick kommer garanterat att få ditt golv att glänsa – på nolltid. Här är hennes steg för steg-guide (hela det rörliga klippet med tipsen hittar du här):

1. Först, innan du ens tänker på att torka golvet med något vått är det viktigt att du dammsuger och dammar av området ordenltigt först. Detta kommer att säkerställa att golvet är klart för att rengöras mer effektivt och det kommer dessutom att förhindra att damm fastnar i din mopp.

2. Efter det föreslår Caroline att man ska använda en enkel rengöringslösning gjord av varmt vatten och diskmedel, istället för att köpa dyra golvrengöringsmedel. Se också till att din mopp eller moppdyna är helt fuktig ”så att den kan ta upp mer smuts”, tillade Caroline.

Annons

3. Visst kan städning i slumpmässiga linjer få jobbet gjort, men att använda din mopp i ett så kallat S-mönster är så mycket mer effektivt! Detta kommer att garantera att du inte missar någon del av golvet.

4. Slutligen, det finns inget värre än att torka golvet i ett rum bara för att senare upptäcka att man har moppat sig själv i ett hörn. Se till att du ”moppar dig ut ur rummet – för att undvika fotspår.”

Hyllas på sociala medier

Carolines smarta tips hyllas nu på TikTok av tusentals andra användare. Många älskar hennes hacks och använder dem regelbundet.

– Varför har jag aldrig tänkt på att det här, herregud, utbrast någon.

En annan kontrade med att konstatera att man, efter Carolines hacks, aldrig mer behöver köpa rengöringsmedel.

Källa: The Sun

Annons