Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Förvaring i köket – 10 smarta shoppingtips!

17 aug, 2020 
Rebecca Wictor
Kvinna placerar köksredskap i en kökslåda.
Foto: Shutterstock/TT
Trött på att leta efter lock till matlådan? Eller på att behöva leta efter sockret bakom tjugo andra påsar i skåpet? Du kan lätt organisera ditt kök med små medel. Här tipsar vi om 10 riktigt bra köp!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det finns många små irritationsmoment i ett kök. De har ofta med oorganiserade skåp att göra. Hur många gånger har du inte svurit när du letat efter vitlökspressen som ligger gömd under vispar och stekspadar i “lådan som gud glömde”, det vill säga lådan där allt som inte har en plats ligger.

Så organiserar du ditt kök

När du ska organisera ditt kök kan det vara bra att fundera på vilka redskap, torrvaror med mera som du använder mest. Efter det ser du till att de blir riktigt lättillgängliga.

Genom att ge allting en bestämd plats underlättar du för dig själv att hålla ordning i köket. Det kan vara så enkelt som att köpa en extra kylskåpslåda till dina ostar, så slipper du påsar liggandes överallt i kylen.

Så rengör du köksvasken busenkeltBrand logo
Så rengör du köksvasken busenkelt

11 bra köp för ett organiserat kök

Här tipsar vi om några riktigt bra produkter, som hjälper dig hålla ordning i köket.

1. Smart köksdispenser

Hållare som ser till att folie, plastfolie och hushållspapper är snyggt förvarade, nära till hands och enkla att använda. Här kan du köpa den. (reklamlänk)

Annons
Köksdispenser

2. Lådor för olika produkter

Det går i princip inte att ha för många lådor i ett kök. En till kryddor, en till baljväxter, ris och pasta och kanske en till mjöl och socker. Ju fler lådor, desto mer organisation, här är några av våra favoriter:

Som den här från H&M Home i trä. Passar till allt från kryddor till att förvara kökshanddukar i. Snygg och praktisk. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Förvaring till köket från Åhléns

Eller varför inte en mjuk variant från Åhléns till servetter, servettringar eller barnbesticken? Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Förvaring till köket från Åhléns

En enkel korg, som den här från Åhléns, kan du lätt flytta ut och in skåpet för god översikt. Så slipper du flytta på en massor lådor för att hitta rätt. Dra ut krogen, får direkt koll på vart kakaon står och skjut in den i skåpet igen. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Förvaring till köket från H&M

Har du bestick eller annat som du alltid använder och vill ha framme i till exempel matsalen, är det snyggt i en liten krog som den här i bambu från H&M Home. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Förvaring till köket från H&M

H&M Home har även denna snygga korg för kryddor. Perfekt att ställa i större kökslådor för organisation eller framme på köksbänken utan att det ser stökigt ut. Här kan du köpa den (reklamlänk)

3. Burkar till matvaror

Förvaring till köket från Kitchen Time

För att snabbt få översikt var fina matvaror står, men också om de håller på att ta slut, är dessa genomskinliga burkar från Barbantia perfekta. Det blir snyggt i skåpet samt enkelt att hitta rätt direkt. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

Annons
Förvaring till köket från Hay

En söt burk från Hay att ha te, kaffe eller socker i? Finns i flera olika färger och då locket är lufttätt passar de till alla sorters torrvaror. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Gillar du mer de klassiska glasburkarna, till mjöl, pasta med mera finns de i en modern och enkel modell hos Granit. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

4. Organisera ditt kylskåp

Vårt sista, men absolut inte minst viktiga, tips för ett organiserat kök är att få ordning i ditt kylskåp.

Förvaring i kylskåp

Ofta ingår några lådor i köpet av kylskåp men det är underbart med flera små att förvara till exempel ost, syltburkar, pålägg, buljong med mera i. De här genomskinliga lådorna från Åhléns är stapelbara och gör att du får riktigt bra översikt. Och vill du kan du lätt sätta en lapp på sidan för vilka råvaror som ska i. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

Annons

5. Gör plats till handdukar

Hängare i trä H&M Home

Skaffa en plats åt dina kökshanddukar så du slipper ha de hängandes på stolar, handtaget till ugnen med mera. En snygg hängare som den här från H&M Home ger dem en naturlig plats och du vet alltid var de är när du behöver dem. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons