Artikeln innehåller reklamlänkar

Få mer plats i ditt kylskåp och skafferi med de här smarta (och enkla!) lösningarna

smart förvaring till kylskåp och skafferi
Är du också trött på ett fullproppat skafferi och en kyl där saker och ting blir gamla där de ligger gömda bakom annat? Då har vi lösningarna till dig – och de är enklare än du tror!

Burkar med okänt innehåll, flaskor i olika höjder med soja, vinäger, olja och annat smått – det finns mycket som är bra att ha hemma i köket eller skafferiet men som inte används dagligen. Särskilt om du tycker om att testa nya recept så kan mängden förpackningar med olika livsmedel som du har hemma sakta men säkert öka. Vi är sannolikt inte ensamma om att fatta tag i en burk med tacosås i butiken till fredagsmyset – för att upptäcka att vi redan hade tre öppnade burkar längst in i kylen.

Smarta förvaringslösningar till köket

Att skapa ordning i skafferiet eller kylskåpet kan kännas som en evighetslång kamp som gång på gång börjar om. Men faktum är att det idag finns en mängd smarta lösningar som med små medel gör stor skillnad i kökskaoset.

Vridbar bricka

Tänk om man kunde ha lika nära till alla kryddor och andra små förpackningar i kylen eller skafferiet? Nu går det! Med en vridbar bricka kan du nämligen samla förpackningarna på en och samma plats och enkelt få en överblick på vad du har hemma. Säg hejdå till stackars bortglömda kaprisburkar längst bak i kylen!

Läs mer och köp den roterbara brickan här (länk till Amazon).

vridbar bricka i genomskinlig plast till kylen.

Klicka på bilden för att komma direkt till snurrbrickan.

Bricka till kylen

Ytan där du samlar småprylarna i kylen behöver såklart inte vara snurrbar (även om det underlättar). Åhléns serie Saltsjön innehåller en mängd olika förvaringslösningar i genomkinlig akryl, bland annat den här avlånga förvaringsboxen med låg kant, som passar lika bra i köket som i badrummet eller som förvaring för smycken.

Läs mer och köp brickan här (länk till Åhléns).

förvaring för burkar i kylen och köket

Klicka på bilden för att komma direkt till boxen.

Läs också: Använd din kyl på rätt sätt – 8 tips som ökar matens livslängd

Ställ till skafferiet

Tricket för att maxa utrymmet i ditt skafferi? Det stavas att bygga på höjden! Genom att höja upp vissa produkter så kan du förvara mindre prylar under dem. Det här setet med stapelbara hyllor är lika fint att ha framme till beskådan som smart att ställa in bakom skåpsdörren för att få plats med allt du kan tänkas vilja ha.

Läs mer och köp hyllsetet här (länk till Amazon).

förvaring för burkar och flaskor i skafferiet och köket

Klicka på bilden för att komma direkt till hyllan.

Utdragbar förvaringshylla till skafferi

Vill du ha ännu mer plats i skafferiet? Den här snygga hyllan i trä är uppbyggd på samma platsbesparande sätt som en publikläktare med olika våningar, och har dessutom en utdragbar del som gör att du kan göra den bredare eller smalare beroende på utrymme.

Läs mer och köp kryddhyllan här (länk till Amazon)!

förvaring i form av hylla för burkar i skafferiet och köket

Klicka på bilden för att komma direkt till kryddhyllan.

Vill du ta förvaringen till nästa nivå? Då kan du göra på samma sätt som många andra redan har upptäckt: att ha enhetliga förpackningar som sparar plats och kan staplas på varandra.

Stapelbara förvaringsburkar till köket

Det här smarta setet består av 14 genomskinliga burkar i olika storlekar som är gjorda i BPA-fri plast. Locken försluts med silikon som ser till att de är lufttäta, och du kan därför såväl förvara torrvaror i dem i skafferiet som våta produkter i kylen. Dessutom kommer de med smarta etiketter som du kan skriva på med den medföljande pennan, så att du vet exakt vad du har i burken samt kan notera exempelvis koktid på pastan.

Läs mer och köp burkarna här (länk till Amazon).

stapelbara förvaringsburkar till köket i kylskåpet och skafferiet

Klicka på bilden för att komma direkt till burkarna.

Glasburk med trälock

Om du inte har riktigt många produkter att förvara i exempelvis skafferiet så finns det många fina köksburkar, som den här genomskinliga glasburken med vackert trälock från Åhléns som finns i många olika storlekar.

Läs mer och köp burken här (länk till Åhléns).

glasburk med trälock för förvaring i köket

Klicka på bilden för att komma direkt till burken.

Se mer:

Köp smart multihackare – kockens bästa vän!
1:16

Efter reklamen: Köp smart multihackare – kockens bästa vän!

(1:16)

Slå på ljud