Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Få mer plats i ditt kylskåp och skafferi med de här smarta (och enkla!) lösningarna

20 okt, 2021 
Cecilia Persson
smart förvaring till kylskåp och skafferi
Är du också trött på ett fullproppat skafferi och en kyl där saker och ting blir gamla där de ligger gömda bakom annat? Då har vi lösningarna till dig – och de är enklare än du tror!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Burkar med okänt innehåll, flaskor i olika höjder med soja, vinäger, olja och annat smått – det finns mycket som är bra att ha hemma i köket eller skafferiet men som inte används dagligen. Särskilt om du tycker om att testa nya recept så kan mängden förpackningar med olika livsmedel som du har hemma sakta men säkert öka. Vi är sannolikt inte ensamma om att fatta tag i en burk med tacosås i butiken till fredagsmyset – för att upptäcka att vi redan hade tre öppnade burkar längst in i kylen.

Smarta förvaringslösningar till köket

Att skapa ordning i skafferiet eller kylskåpet kan kännas som en evighetslång kamp som gång på gång börjar om. Men faktum är att det idag finns en mängd smarta lösningar som med små medel gör stor skillnad i kökskaoset.

Vridbar bricka

Tänk om man kunde ha lika nära till alla kryddor och andra små förpackningar i kylen eller skafferiet? Nu går det! Med en vridbar bricka kan du nämligen samla förpackningarna på en och samma plats och enkelt få en överblick på vad du har hemma. Säg hejdå till stackars bortglömda kaprisburkar längst bak i kylen!

Annons

Läs mer och köp den roterbara brickan här (reklamlänk).

vridbar bricka i genomskinlig plast till kylen.
Klicka på bilden för att komma direkt till snurrbrickan.

Kylskåpsförvaring

Ytan där du samlar småprylarna i kylen behöver såklart inte vara snurrbar (även om det underlättar). Det finns många olika serier med förvaringslösningar i genomskinlig akryl för kylskåpet, bland annat den här avlånga förvaringsboxen som kan staplas på varandra.

Läs mer och köp lådorna här (reklamlänk).

kylskåpsförvaring

Läs också: Använd din kyl på rätt sätt – 8 tips som ökar matens livslängd

Annons

Ställ till skafferiet

Tricket för att maxa utrymmet i ditt skafferi? Det stavas att bygga på höjden! Genom att höja upp vissa produkter så kan du förvara mindre prylar under dem. Det här setet med stapelbara hyllor är lika fint att ha framme till beskådan som smart att ställa in bakom skåpsdörren för att få plats med allt du kan tänkas vilja ha.

Du hittar en liknande variant här (reklamlänk).

förvaring för burkar och flaskor i skafferiet och köket
Klicka på bilden för att komma direkt till hyllan.

Utdragbar förvaringshylla till skafferi

Vill du ha ännu mer plats i skafferiet? Den här snygga hyllan i trä är uppbyggd på samma platsbesparande sätt som en publikläktare med olika våningar, och har dessutom en utdragbar del som gör att du kan göra den bredare eller smalare beroende på utrymme.

Annons

Läs mer och köp kryddhyllan här (reklamlänk)!

förvaring i form av hylla för burkar i skafferiet och köket
Klicka på bilden för att komma direkt till kryddhyllan.

Vill du ta förvaringen till nästa nivå? Då kan du göra på samma sätt som många andra redan har upptäckt: att ha enhetliga förpackningar som sparar plats och kan staplas på varandra.

Stapelbara förvaringsburkar till köket

Det här smarta setet består av 14 genomskinliga burkar i olika storlekar som är gjorda i BPA-fri plast. Locken försluts med silikon som ser till att de är lufttäta, och du kan därför såväl förvara torrvaror i dem i skafferiet som våta produkter i kylen. Dessutom kommer de med smarta etiketter som du kan skriva på med den medföljande pennan, så att du vet exakt vad du har i burken samt kan notera exempelvis koktid på pastan.

Annons

Läs mer och köp burkarna här (reklamlänk).

stapelbara förvaringsburkar till köket i kylskåpet och skafferiet
Klicka på bilden för att komma direkt till burkarna.

Glasburk med lock

Om du inte har väldigt många produkter som du måste förvara i skafferiet så kan du satsa på lite finare burkar som inte bara är funktionella, som till exempel den här genomskinliga glasburken med vackert glaslock.

Läs mer och köp burken här (reklamlänk).

glasburk med lock
Klicka på bilden för att komma direkt till burken.

Se mer:

Köp smart multihackare – kockens bästa vän!Brand logo
Köp smart multihackare – kockens bästa vän!
Annons