Ge bort en upplevelse i julklapp eller som present – 6 härliga tips!

En svart bil och ett par som lagar mat på en camping.
Behöver du en sista-minuten-julklapp eller present? Vi listar roliga upplevelser för alla som är enkla att ge bort!

Årets julklapp blev en evenemangsbiljett. Men har du inte hittat den perfekta konserten eller teatern att ge bort tipsar vi här om härliga upplevelser att lägga under granen eller ge bort i födelsedagspresent!

Perfekta sista-minuten-julklappar!

Se också: Bästa julklappen för varje stjärntecken

2:17

Efter reklamen: Bästa julklapparna för varje stjärntecken

(2:17)

Slå på ljud

6 härliga upplevelser att ge bort i present eller julklapp

Glamping

Upplev glamping på Hippie Camp i Hagfors med övernattning i lyxtält. Laga gourmetmiddag under bar himmel, värm er vid brasan eller ta ett dopp i sjön. Att komma närmare naturen har aldrig varit enklare. Läs mer här.

Kör snabbaste bilen

Vilken motorälskare vill inte få en tur med världens snabbaste muskelbil, Dodge Challenger Hellcat, i julklapp! Hos Nordic Supercars får deltagaren provköra en Dodge Challenger Hellcat med 800 hästkrafter på allmän väg, där såklart den utsatta hastighetsgränsen ska hållas, eller på ett flygfält, där gasen kan tryckas i botten. Erfarna racinginstruktörer är med i bilen under körturerna. Läs mer här.

Ge bort en spaupplevelse

En spaövernattning på rofyllda hotell Skansen i Båstad med kallbadhus, rooftop spa, gym och trerättersmiddag känns ju aldrig fel. Smit iväg och få egentid och upplev lugnet med vackra miljöer precis vid havet. Läs mer här.

Ost- och vinprovning

Lär dig hur ostarna bäst harmoniserar med olika viner tillsammans med vår erfarne sommelier som berättar om dess historia. Lär känna vinets grundsmaker och hur den matchas med rätt karaktärsost. Med dessa nya kunskaper kan du sätta guldkant på dina framtida kvällar tillsammans med någon du tycker om. Läs mer här.

Ridning

Vem vill inte uppleva Hälsinglands förtrollande landskap från hästryggen? Under en två dagars ridsemester med trygga islandshästar får deltagarna njuta av den vackraste natur, avnjuta måltider ute och om vädret tillåter ta en simtur med hästarna i sjön. På kvällen dukas det upp med middag och övernattning ingår på fina Hälsingegård innan det bär av tillbaka igen. Läs mer här.

Lyxkryssning till Oslo

Det är dags för 2 personer att bli bortskämda med en lyxkryssning på ett flytande hotell. På Oslobåten ingår boende i en Commodore Class-hytt med dubbelsäng, havsutsikt och frukost. Dessutom får man en hel dag i Oslo till sitt förfogande. Båten har flera olika restauranger, kafé, vinbar, nattklubb, avslappningsavdelning och gott om shopping. Läs mer här.