I år stannar vi hemma på mellandagsrean – här är butikerna där du kan fynda online

Kvinna som shoppar online.

Foto: Shutterstock/TT

Att gå på mellandagsrea är en tradition för många av oss. Men i år behöver vi hålla oss hemma på grund av coronaviruset. Ett utmärkt tillfälle att fynda på nätet istället!

Under mellandagsrean säljer butikerna ut det som inte gick åt i julhandeln för att kunna fylla på med nya varor. Och då kan man göra riktiga fynd!

I år blir det dock på ett annat sätt eftersom vi behöver hålla oss hemma. Men det finns ingen anledning att hänga läpp för det. Man kan ju fynda hemma från soffan istället.

I de flesta butiker brukar rean starta den 25 december eller den 26 december men vissa tjuvstartar redan dagarna före jul.

Flera onlinebutiker har dessutom alltid en "reaavdelning" där man kan hitta prisvärda produkter ur exempelvis utgående sortiment.

Mellandagsrean under coronapandemin

Myndigheternas budskap på en pressträff den 18 december var tydligt: Det får inte bli någon mellandagsrea och definitivt ingen trängsel i julhandeln.

Trots detta finns det inga förbud mot rea i fysiska butiker och på köpcentrum utan butikerna kan hålla rea om de vill. Dock är det upp till fastighetsägarna att införa maxtak och se till att trängsel undviks för att inte riskera hårdare restriktioner.

Det finns inte heller några rekommendationer på maxtak utan det beror helt på hur stor yta människor har att röra sig på.

Men kanske är ändå onlineshopping det säkraste sättet att handla på mellandagsrean just nu? Här tipsar vi om några butiker där du kan fynda, och vissa har alltid en pågående rea!

Mellandagsrean 2020 – bra butiker online

Fynda elektronik på mellandagsrean

CDON – Hemelektronik, filmer, accessoarer och mycket mer. Klicka här för att komma till rean. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

Hos NetonNet (reklamlänk från Adtraction) kan du också fynda allt från hemelektronik och datorer till leksaker och kaffekokare. NetonNet har dessutom alltid en fyndhörna online där produkter som kommit i retur säljs till nedsatt pris. Den hittar du här. (reklamlänk från Adtraction)

Elgigantens mellandagsrea är också populär och övergår sedan i den så kallade januarirean. 2020 startar rean efter julhelgen.

Fynda kläder på mellandagsrean

Ellos (reklamlänk från Awin.com) har ett stort utbud från flera kända varumärken. Ellos speciella reasida hittar du här. (reklamlänk från Awin.com)

Lindex har alltid en pågående rea på sin hemsida, så även under mellandagsrean. Här kan du fynda kläder från Lindex. (reklamlänk från Adtraction)

Indiska (reklamlänk från Tradedoubler.com) finns mellandagsrea, men också en alltid pågående outlet, du hittar den här.

KappAhl har upp till 50% rabatt på utvalda varor online för både dam, herr och barn. Rean hittar du här. (reklamlänk från Apprl)

Hos Afound finns det ingen speciell mellandagsrea men alltid kläder från 700 olika varumärken med 30-70% rabatt. Varorna hittar du här. (reklamlänk från Apprl)

Bubbleroom har också 30-70% rabatt på delar av sitt sortiment. Rean hittar du här. (reklamlänk från Adtraction)

Wakakuu har christmas sale (reklamlänk från Wakakuu) med 30-50% rabatt på kläder från flera olika märken.

Åhléns har naturligtvis också rea, deras rea på damkläder hittar du här. (reklamlänk från Adtraction)

Fynda heminredning på mellandagsrean

Ellos (reklamlänk från Awin.com) har ett stort utbud från flera kända varumärken. Ellos speciella reasida hittar du här. (reklamlänk från Awin.com)

Jotex (reklamlänk från Awin.com), som säljer möbler, heminredning och husgeråd, har samlat sin rea, med upp till 60% rabatt, här. (reklamlänk från Awin.com)

Mios kampanjer på möbler och inredning hittar du här. (reklamlänk från Apprl)

All rea på inredning från H&M Home hittar du här. (reklamlänk från Apprl)

Åhléns rea på heminredning hittar du här. (reklamlänk från Adtraction)

Cervera har olika erbjudanden fram till jul men även en stor lagerrensning med upp till 1500 produkter med upp till 45% rabatt. (reklamlänk från Adtraction)

Fynda skönhet på mellandagsrean

Lyko har erbjudanden fram till julafton (reklamlänk från Adtraction) innan mellandagsrean startar och då kan du fynda skönhetsprodukter här. (reklamlänk från Adtraction)

Hos eleven (reklamlänk från Adtraction) pågår vinterrean för fullt och du hittar prisvärda produkter inom skönhet och hudvård.

Åhléns rea på skönhetsprodukter hittar du här. (reklamlänk från Adtraction)

Nordicfeel har samlat hela sin mellandagsrea på en sida som du hittar här. (reklamlänk från Adtraction)

Trendigt just nu! 8 snygga byxor med skön resår i midjan

Fler inspirerande knep hos allas.se: