Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

7 saker alla borde plocka bort från sovrummet

14 aug, 2023 
Aino Oxblod
FotografTT,
Vi tillbringar mer tid i sovrummet än i något annat rum i hemmet – men trots det är sovrummet ofta det mest eftersatta rummet.
Genom att rensa rummet på onödiga föremål kommer det både kännas mer harmoniskt och se snyggare ut.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukterBrand logo
Se också: Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

Vi tillbringar många av dygnets timmar i våra sovrum – det ska vara en lugn plats för vila och mys. Men eftersom det är en plats som är privat, och som eventuella gäster inte får se, så är det vanligt att prioritera de andra rummen i hemmet mer än sovrummet. Känner du igen dig att sovrummet lätt blir en avlastningsplats och att du inte brytt dig om inredningen där lika mycket som resten av hemmet? Då är de här tipsen för dig.

Här är sju saker som du borde rensa eller plocka bort från ditt sovrum, för att göra rummet trevligare och mer harmoniskt!

1. Skräp och grejer du lagt dit på måfå

Hamnar saker som du inte vet var du ska göra av dem lätt i sovrummet, för att du ska slippa se dem i resten av hemmet? Då är det dags att tänka om. Skräp och överflödiga prylar har ingen plats i ditt sovrum – hitta en bättre plats eller rensa bort sakerna.

Annons

2. Ditt gamla smink

Är din byrå belamrad med gammalt smink, parfym och andra skönhetsartiklar som du aldrig kommer använda igen? Smink har ett bäst före-datum, och om det är saker du inte använt på flera år så kan du med gott samvete slänga föremålen. Organisera sedan sminket och produkterna du använder varje dag, så att ytorna i sovrummet inte ser stökiga ut.

3. Kuddar som tappat formen

Om din huvudkudde inte får tillbaka sin ursprungliga form efter att du testat att vika den på hälften, så kan den ha passerat sitt bäst före-datum. Ge dig själv en chans till god sömn och ett mysigare sovrum – investera i en ny huvudkudde.

Ett mysigt sovrum.
Genom att plocka bort vissa saker får du ett mysigare sovrum.

4. Kläder du aldrig har på dig

Är garderoben överfull, och kanske till och med svår att stänga? Det kanske är dags för en garderobsrensning. Återvinn allt som är trasigt eller fläckigt, och sälj eller skänk bort det som är i gott skick men som du inte använder.

Annons

5. Gammal teknik

Ligger gamla mobilladdare, en trasig klockradio eller en laptop som knappt går att starta och skräpar i ett hörn? Gör dig av med teknikprylarna du inte längre använder, och kom ihåg att det kanske finns någon annan som vill ha det som är skräp för dig.

6. En överfull tvättkorg

Ha inte din tvättkorg i sovrummet – det är trevligare att förvara den i badrummet eller i ett skåp. Försök också hålla tvättbergen nere genom att tvätta regelbundet.

7. Mobilen

Om du har problem att komma till ro på kvällen kan det vara mobilen som är boven. Allt fler gör sitt sovrum till en mobilfri zon, just för att kunna sova bättre och få en mer harmonisk vardag.

Källa: Homes to love

Annons