Så blir dina glas skinande rena

få bort beläggning på glas
Har dina glas fått en ful, mjölkaktig beläggning? Så här lätt blir du av med den!
Annons

Visst är det irriterande med den fula, mjölkaktiga hinnan på glasen som envisas att bli kvar hur mycket vi än diskar och rengör? Orsaken är inte smuts, utan oftast är förklaringen hårt vatten och som tur är, är hinnan lätt att få bort – bara du vet hur du ska göra!

Annons

Få skinande rena glas – om du handdiskar

Tillhör du dem som helst diskar sina glas, tallrikar och bestick i diskhon så kan du blanda en egen lösning som får glasen skinande rena:

Blanda 1 del vinäger med 1 del diskmedel och 3 delar vatten, häll över i en plastflaska och skaka om. Spruta blandningen på en mikrofiberduk eller en mjuk svamp (utan skrubbyta – annars riskerar du att repa glaset) och torka av glasen. Den fula beläggningen försvinner direkt och därefter kan du diska glasen precis som vanligt.

Få bort beläggningar på glas – om du använder diskmaskin

Att få bort den fula beläggningen på glasen är om möjligt ännu enklare i diskmaskin. Du ställer helt enkelt en liten skål som du fyller med vinäger i diskmaskinen och kör glasen, utan diskmedel, på normaltemperatur. När maskinen är färdig kör du programmet igen, men nu med diskmedel. Bonus: Diskmaskinen blir renare på kuppen!

Källa: TipHero
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Så här rengör du bäst ugnsluckan 

 

Mer inspirerande innehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar