Lästips: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

Så får du bort dålig lukt i träningsväskan – 4 enkla sätt

21 mar, 2019 
https://image.allas.se/image-102471?imageId=102471&width=1320&height=689
Redaktionen
Dålig lukt i träningsväskan? Lär dig fyra sätt som får den att sluta lukta illa.
Att träningsväskan börjar lukta dåligt har vi alla varit med om. Som tur är, är lösningen för att bli av med odören efter svettiga träningskläder och böta handdukar enklare än man skulle kunna tro. Vi lär dig hur du gör utan att köpa dyra luktborttagare eller tvättmedel.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Alla vi som gillar att gå till gymmet och träna vet hur det blir med väskan efter ett tag; den tidigare så fräscha gymbagen börjar obönhörligen börjar lukta lite unket av svettiga träningskläder och verkar aldrig hinna bli riktigt torr mellan användningstillfällena – även om man är snabb och hänger upp plaggen direkt när man kommer hem!

Se också: 4 träningsformer som bevisat gör dig gladareBrand logo
Se också: 4 träningsformer som bevisat gör dig gladare

Men misströsta inte, det går att få bort den dåliga lukten från träningsväskan, det handlar förstås bara om att veta hur man gör.

Om ens träningsväska går att tvätta i maskin är det förstås den enklaste lösningen som kräver minimal insats från din sida, i daglivaruhandeln finns tvättmedel som är speciellt framtagna för att ta bort svettlukt, men långtifrån alla väskor mår bra av att köras i rengöringsprogram så om det inte uttryckligen står i tvättrekommendationerna är det bäst att låta bli.

Annons

Här är fyraenkla sätt att ta till när träningsväskan luktar illa – som inte kräver tvättmaskin.

Träningsväskan luktar illa – fyra sätt att lösa problemet

1) Vädra träningsväskan i direkt solljus

Vänd väskan ut och i och vädra den i direkt solljus. UV-strålarna hjälper till att göra dig kvitt den dåliga lukten.

2) Investera i en rymlig sportbag

Det kanske enklaste sättet att slippa dålig lukt i väskan är att investera i en rymlig sportbag i ett material som är enkelt att hålla fräscht. I vår shop finns en snygg modell som uppfyller just detta krav.

3) Ställ ner ättiksprit i väskan

Häll lite 24-procentig ättiksprit i en skål, placera i väskan och dra igen blixtlåset. Låt väskan stå med skålen under natten. Ättikssprit har många användningsområden, att få bort dålig lukt är en. Detta knep kan du även testa på träningskläder som luktar illa; du blötlägger dem helt enkelt i vatten med lite ättiksprit en stund innan du tvättar dem i maskinen.

Annons

4) Lägg grillkol i träningsväskan – använd påsar!

Ett enkelt knep är att lägga träkol i små plastpåsar som du sticker hål på och placera i väskan och låta stå över natten. Träkolen drar åt sig den dåliga lukten och du kan se fram emot en bättre luktande väska redan på morgonen.

Källa: Sportamore
Bild: TT/Shutterstock

Annons