Artikeln innehåller reklamlänkar

Så hackar och strimlar du grönsaker som proffsen – 8 tips!

Hackade grönsaker och lök.

Foto: Shutterstock/TT, Allas shop

Vill du också kunna skära och hacka grönsaker lika snabbt som ett proffs, utan att behöva skära av dig fingrarna? Kolla in dessa maskinerna!

Att hacka lök (med tårar på köpet!) och andra grönsaker är ett nödvändigt ont när det vankas matlagning. Men det finns så många bra produkter som fixar jobbet snabbt och lätt!

8 saker för att hacka och skära grönsaker

Hackare och mixer 2-i-1

Gör det roligt och enkelt att att laga mat med en kombinerad hackare och mixer! Lägg grönsaker eller frukt i behållaren och dra några gånger i ringen så att de fem vassa knivarna rör sig och hackar grönsaker och frukter i ett nafs. Du kan blanda olika sorter och hacka samtidigt.

Läs mer och köp hackaren här (länk till Allas shop)

Vitlökshackare

Med vitlökshackaren Garlic Zoom får du perfekt hackad vitlök, eller andra kryddor som behöver hackas (chili, schalottenlök, ingefära osv).

Läs mer och köp lökhackaren här (länk till Allas shop)

Multihackare

Multihackaren har ett genialt system för att skära grönsaker. Tack vare de utbytbara skärbladen kan du enkelt bestämma om grönsakerna ska vara fin- eller grovhackat, tärnat eller i skivor. Möjligheterna är oändliga med multihackaren som redskap i köket och dessutom sparar den såväl utrymme som tid!

Läs mer och köp multihackaren här (länk till Allas shop)

Grönsaksstrimlare julienne

Julienneskalaren gör enkelt julienne-strimlor till salladen, till dekoration eller till wok och andra asiatiska rätter. Den är idealisk till squash, morötter, rödbetor, citronskal och mycket annat.

Läs mer och köp strimlaren här (länk till Allas shop)

Knivsax med skärbräda

Praktisk knivsax med inbyggd skärbräda som klipper grönsaker, frukt, bröd och kött direkt ner i salladen eller grytan.

Läs mer och köp saxen här (länk till Allas shop)

Grönsakssvarv

Med hjälp av grönsakssvarven kan du enkelt göra grönsaksspagetti och fina matdekorationer av dina favoritgrönsaker. Spiralizern rymmer långa och runda grönsaker som till exempel sötpotatis, rödbeta, zucchini, morot och palsternacka.

Läs mer och köp svarven här (länk till Allas shop)

Mandolin

Prisbelönad mandolin som blivit bäst i test i både Icakuriren, Allt om mat och Aftonbladet. Enkel att använda – ställ bara in önskad tjocklek från 0,5 mm till 3 mm och skiva sedan lök, grönsaker och rotfrukter på ett effektivt sätt.

Läs mer och köp mandolinen här (länk till Allas shop)

Lök- och örthackare

Gråt inga onödiga tårar med hjälp av en smart lökhackare som även kan användas för att hacka örter eller andra grönsaker.

Läs mer och köp hackaren här (länk till Allas shop)

7 enkla tips för dig som vill hacka lök utan att gråta

Se också: 7 grönsaksrester du aldrig ska slänga

1:53

Efter reklamen: 7 grönsaksrester du aldrig ska slänga - återodla i stället!

(1:53)

Slå på ljud