Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

Så här håller du ditt hem skinande rent – 7 enkla tips

05 feb, 2021 
Edin Ibric
Ett skinande rent hem
Ont om tid att få i ordning ditt stökiga hem? Här är sju enkla och simpla tips för att underlätta för dig!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att städa hemmet varje dag låter kanske för mycket, men lite åt gången kan faktiskt göra susen. Med en bra rutin och regelbunden städning slipper du att det tunga jobbet samlas. Carolyn Forte, chef på Housekeeping Cleaning Product Lab, tipsar om några enkla sätt att få ditt hem skinande rent.

Se också: Så städar du ditt hem på 60 minuter!

Så städar du ditt hem - på 60 minuterBrand logo
Så städar du ditt hem - på 60 minuter


7 enkla tips på att hålla hemmet rent

1. Städa hallen

Detta är troligtvis området som används allra mest – tänk bara på alla människor som går in och ut genom din dörr. Du bör därför se till att allting är på sin plats, och lägga undan saker som egentligen inte ska finnas där. Spraya och torka av alla befintliga ytor med rengöringsmedel, speciellt dörrhandtaget som tveklöst rörs vid flest antal gånger.

Annons

2. Torka av bänkskivorna

Bänkskivorna i köket som används i princip varje dag när man lagar mat, behöver en daglig behandling med rengöringsmedel. Struntar du i detta blir det enkelt för bakterierna att byggas upp – som i sin tur leder till ett allt annat än trevligt och rent kök.


3. Fräscha upp duschväggar

Duschväggarna är lätta att glömma bort, men ack så viktiga! I alla fall om du vill slippa kalk och flammiga väggar. Därför bör du regelbundet skrapa över både kaklet och glasdörrarna för att hålla det i ett fint skick. Visst vill man ha det rent när man ska in och ta en efterlängtad dusch?

4. Underlätta tvätten

Det är inget måste att tvätta varje dag, men för att tvätten inte ska hopa sig är det viktigt att hålla koll på saker och ting. Alltför många av oss är duktiga att ha små högar av kläder omkring sig. Häng undan kläderna direkt eller lägg dem i tvättkorgen när du är färdig med dem. På så sätt kommer din ordinarie tvättid inte vara lika ansträngande.

Annons

5. Diska direkt

Det är oerhört vanligt att man glömmer eller inte orkar att rengöra disken efter middagen. Men precis som med smutstvätten riskerar det att samlas och bli ett väldigt stort projekt! Därför bör du vara noggrann med att åtminstone skölja disken direkt efter middagen.

6. Underhåll spishällen

Spishällen används konstant i köket, och likt allting annat, kan den bli smutsig om man inte tar väl hand om den. Det är bra om du rengör så fort som möjligt, när temperaturen har svalnat. I vissa fall kan smuts påverka spishällens prestanda, därför ska du prioritera detta högt!

7. Rengör köksgolvet

För att få ett rent köksgolv gäller det att hålla koll på att damm och smuts inte samlas på golvet. Använd en sopkvast och en golvmopp för att få fram det allra bästa resultatet. Byt ut moppen när den har blivit smutsig, så kan du fortsätta i vanlig ordning.

Annons