Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Så slipper du irriterande hårstrån på kläderna

19 maj, 2020 
allas.se redaktionen
Kvinna med en tröja med massa hår på.
Visst är det irriterande med hårstrån på kläderna? Vi lär dig hur du kan göra för att slippa dras med detta problem en gång för alla. Lösningen är både enkel och miljövänlig!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Enligt en undersökning som gjordes på allas.se i maj 2020 irriterar sig var femte svensk kvinna mellan 35 och 70 år på att ha hårstrån på kläderna. I undersökningen deltog strax över 500 personer som är spridda över hela landet.

Hår från djur eller från dig själv

Vi kan alla relatera till irritationsmomentet och känner igen oss i situationen där hårstråna kan förstöra ett annars perfekt plagg. Få saker är så irriterande som att upptäcka att den fina tröjan, som sitter som en smäck, är full av irriterande hårstrån som envist naglar sig fast i tyget.

Kanske kommer det från ditt älskade husdjur, men även den som har långt hår vet hur svårt det kan vara att få bukt med de förhatliga hårstråna och undrar i sitt stilla sinne hur det är möjligt att vi har något hår kvar på huvudet med tanke på hur mycket vi verkar tappa.

Bli av med hårstrån – två traditionella metoder

Det finns olika sätt att bli av med hårstråna. Att snurra lite tejp runt fingrarna och dra över tyget är en gammal och beprövad metod, liksom att använda klädrullar för att få bukt med problemet. Tyvärr är inget av dessa alternativ något vidare för varken kläder eller miljö då du ofta drar med dig lite av textilierna när du pillar bort hårstråna.

Annons

En annan populär metod för att få bort hårstrån från kläder är att torktumla dem i kall luft innan du tvättar dem. Runt tio minuter behöver vara lagom att torktumla för att bli av med hårstråna. Kom ihåg att rensa filtret ordentligt när du är klar.

Självrengörande borste får bort hårstråna

Ett miljövänligt alternativ till gammeldags klädrullar är luddborsten som blir allt mer populär. Den smarta borsten är betydligt mer effektiv än de klassikska klisterborstarna och gör att du får bort såväl irriterande hårstrån som ludd i ett enda svep. Luddborsten går att köpa i fullstorlek och finns även i en mindre variant som du ta med dig i handväskan.

Läs fler recensioner och beställ luddborstarna här (reklamlänk).

Kvinna tar bort hårstrån från sin tröja.

Se också: Bästa tvättknepen du inte hade en aning om

Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner tillBrand logo
Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner till
Annons