Smarta äggknepet – separera äggulan busenkelt

Äggula vitlök husmorstips

Busenkelt husmorsknep för att separera äggulan – med vitlök.

Majonnäs, maräng eller en nyttig omelett. Det finns många anledningar att separera äggulan från vitan. Men ett enkelt husmorstips gör du det utan varken kladd eller äggskal.
Så här gör du!

På sociala medier sprids ett nytt och smart hushållsknep för att separera äggulan från vitan. Allt du behöver är en vitlöksklyfta – och naturligtvis ett ägg. Med det här enkla knepet kan du bokstavligen lyfta äggulan ur vitan.

Se också: 5 smarta knep till picknicken
1:27

Efter reklamen: Se också: 5 smarta knep till picknicken

(1:27)

Slå på ljud

Enligt flera konton beror det på att vitlöken frigör svavelmolekyler som gör fingret klippigt, och skapar ett bindemedel med äggulan. Då spricker inte äggulan när du tar i det.
Så här gör du!

6 saker du inte visste om ägg

Du behöver:

1 ägg

1 vitlöksklyfta

2 skålar

Så förlänger du äggens hållbarhet – enkla husmorsknepet förvånar många

Gör så här:

1. Knäck det råa ägget i en skål, släng skalet.

2. Gnugga fingertopparna mot vitlöksklyftan ordentligt.

3. Lyft äggulan med fingertopparna i ett nyp. Lägg i gulan i den andra skålen.

Se gärna proceduren här: