På sociala medier sprids ett nytt och smart hushållsknep för att separera äggulan från vitan. Allt du behöver är en vitlöksklyfta – och naturligtvis ett ägg. Med det här enkla knepet kan du bokstavligen lyfta äggulan ur vitan.
Enligt flera konton beror det på att vitlöken frigör svavelmolekyler som gör fingret klippigt, och skapar ett bindemedel med äggulan. Då spricker inte äggulan när du tar i det.
Så här gör du!

Du behöver:
1 ägg
1 vitlöksklyfta
2 skålar

Gör så här:
1. Knäck det råa ägget i en skål, släng skalet.
2. Gnugga fingertopparna mot vitlöksklyftan ordentligt.
3. Lyft äggulan med fingertopparna i ett nyp. Lägg i gulan i den andra skålen.
Se gärna proceduren här:
@lifewithmax___ Tried it with garlic this time! 🍳 #eggs #eggyolk #egghack #maxskitchenhacks #foodhack ♬ original sound - Max