Busenkelt husmorsknep för att separera äggulan – med vitlök.
Majonnäs, maräng eller en nyttig omelett. Det finns många anledningar att separera äggulan från vitan. Men ett enkelt husmorstips gör du det utan varken kladd eller äggskal. Så här gör du!
På sociala medier sprids ett nytt och smart hushållsknep för att separera äggulan från vitan. Allt du behöver är en vitlöksklyfta – och naturligtvis ett ägg. Med det här enkla knepet kan du bokstavligen lyfta äggulan ur vitan.
Se också: 5 smarta knep till picknicken
Enligt flera konton beror det på att vitlöken frigör svavelmolekyler som gör fingret klippigt, och skapar ett bindemedel med äggulan. Då spricker inte äggulan när du tar i det. Så här gör du!
Du behöver:
1 ägg
1 vitlöksklyfta
2 skålar
Gör så här:
1. Knäck det råa ägget i en skål, släng skalet.
2. Gnugga fingertopparna mot vitlöksklyftan ordentligt.
3. Lyft äggulan med fingertopparna i ett nyp. Lägg i gulan i den andra skålen.