Artikeln innehåller reklamlänkar

Smarta knepet som underlättar när du ska städa element och persienner

Kök med persienner och ett gammalt element.

Foto: Shutterstock/TT

Damm samlas som vi alla vet gärna i springorna på elementen... Och på persiennerna... Och det är där det är som svårast att få bort smutsen. Men vi har lösningen!

Hur många timmar har man inte kämpat med att få bort damm från element och persienner? Allt från dammsugarmunstycken och hemmagjorda varianter på pinnar har fått hjälpa till. Men det finns knep att ta till för att få städningen att gå som en dans!

Se också: 5 smarta tips för att städa badrummet

5 smarta tips för att städa badrummet
1:12

Efter reklamen: 5 smarta tips för att städa badrummet

(1:12)

Slå på ljud

Rengöra persienner

1. Bomullshandskar

Ett par bomullshandskar, likt dem man använder i trädgården, funkar perfekt. Om det bara är lätt damm funkar det med bara handskarna. Är det mer ingrott damm, som det ofta är i köket, så kan man doppa handskarna i vatten med såpa eller diskmedel och sedan vrida ur. Med handskarna på händerna kommer du lätt åt överallt, även vid små skrymslen och vrår ute i kanterna.

Nystädatkänsla: Så håller du diskbänken ren och fräsch - 5 enkla knep

2. Gamla strumpor

Udda strumpor brukar dyka upp då och då. Och de går att använda på samma sätt som handskar. Sätt dem på händerna och dra av dammet. Sedan är det bara att slänga strumpan när du är klar!

3. Dammvippa för persienner

En specialkonstruerad dammvippa funkar perfekt för persienner. Med mikrofiber i en praktisk dammborste kan du snabbt och enkelt rengöra dammiga ytor och ta upp smuts. Idealisk till persienner och fönsterluckor.

Läs mer och köp dammvippan här (länk till butik)

Läs mer och köp dammvippan här (länk till butik)

Rengöra element

1. Husmorstipet med galgen

En klassiker är att använda en fuktig trasa på en galge så att man kommer åt allt damm och smutsen mellan sektionerna på elementet.

2. Disktrasan på skeden

Linda en disktrasa runt en sked och fäst med gummisnodd. Doppa sedan skeden med trasan i vatten uppblandat med såpa eller annat rengöringsmedel och rengör elementen.

3. Lätt att komma åt med dammvippa

Använd en dammvippa i mikrofiber som suger upp dammet och kommer till överallt.

Läs mer och köp dammvippan här (länk till butik)

Läs mer och köp dammvippan här (länk till butik)