Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

Höstens viner blir dyrare – Systembolaget höjer priserna

18 jul, 2022 
Louise Werner
Systembolaget höjer priser i höst
Efter sommaren höjs priserna på Systembolaget. Kanske något att tänka på för den som är sugen på att uppdatera barskåpet inför hösten.
Skenande priser på allt från livsmedel till el och bensin har blivit en vardag för oss alla. Men på Systembolaget har man hittills kunnat handla utan några större överraskningar. Till hösten höjs dock även priset på vin och öl med två procent.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Systembolaget har hittills varit ett av de ställen där man kunnat botanisera bland hyllorna utan att märka av den senaste tidens prisökningar. Priserna på alkohol har stått ganska stilla jämfört med hur mycket många andra produkter har ökat i pris.

Se också: Det här ska du tänka på när du handlar – spara tusentals kronorBrand logo
Se också: Det här ska du tänka på när du handlar – spara tusentals kronor

Emelie Westrup är kategorichef på Systembolagets inköpsavdelning. Hon har tidigare berättat för P4 Jönköping att det finns tydliga regler kring när man gör förändringar i Systembolagets priser.

– Den senaste prisändrings-perioden ägde rum i juni, och kommer ge genomslag i butik den första september, då blir det två procent dyrare att handla på Systembolaget.

Annons

Det finns fasta tidsperioder för prisändringarna som är två gånger om året.

Vad händer med priserna framöver?

Med en inflation som låg på 8,7 procent i juni enligt siffror från SCB, ligger det nära till hands att undra om inte också Systembolagets priser kommer att öka ännu mer.

Enligt Emelie Westrup finns det dock inget som tyder på någon större prisökning kopplat till detta hos Systembolaget i nuläget. Hon har tidigare berättat för P4 Jönköping att prishöjningen för 2022 kommer att bli strax över tre procent totalt sett.

Men för den som planerar en större fest eller bara vill bättra på barskåpet, kan det ändå löna sig att handla nu innan priserna alltså höjs i september.

Annons