Elisabet Höglund om ekonomiska krisen – tvingas sälja bostäderna

Elisabet Höglund om ekonomiska krisen – tvingas sälja bostäderna

Foto: TT

Nu säljer Elisabet Höglund sina två bostäder – lägenheten i Spanien och huset utanför Stockholm.
Nu berättar hon om anledningen till det, och vart flyttlasset går nu.

I Elisabet Höglunds liv händer en hel del förändringar just nu. På sin blogg berättar hon att hon ska sälja både lägenheten i Estepona i Spanien samt huset i Tungelsta utanför Stockholm.

Se också: 7 saker att tänka på när du hyr ut din bostad
2:07

Efter reklamen: Se också: 7 saker att tänka på när du hyr ut din bostad

(2:07)

Slå på ljud

”Vi har bestämt oss för att flytta härifrån. Därmed kommer jag att skiljas från en miljö och ett boende som har skänkt mig så mycket harmoni och glädje under så många år av mitt liv”, skriver Elisabet i ett blogginlägg.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Ekonomiska situationen är svår för paret

Elisabet och kärleken Bosse vill ha en förändring i livet, något som Elisabet fått ansvar över att styra. En större förändring än att till exempel måla om huset, skriver hon.

Men även den ekonomiska biten har en stor roll i parets val att göra sig av med två stycken bostäder.

”På samma sätt som när det gäller den spanska lägenheten så spelar ekonomin en avgörande roll även för beslutet att sälja fastigheten i Tungelsta. För två fattiga pensionärer som Bosse och mig går det inte att leva som förut. Det går inte att fortsätta att betala elräkningar på 12 000 kronor var tredje månad, att betala för sophämtning, att varje månad betala allt högre låneräntor, försäkringar och alla andra kostnader som en villaägare dras med”, skriver hon vidare.

Elisabet Höglund och maken Bo ”Bosse” Karlsson.

Elisabet Höglund och maken Bo ”Bosse” Karlsson.

Foto: TT

Hit går flyttlasset

Flyttlasset går nu istället till en gård i Älvhyttan, i Nora kommun i Bergslagen, som Elisabet köpte redan 2002 för att ha som fritidshus. När Elisabet blev allvarligt sjuk i cancer 2011 tillbringade hon tiden i huset i Älvhyttan, något som gjort att hon i många år efter det förknippat platsen med sin sjukdom.

”Det dröjde flera år innan jag psykiskt klarade av att besöka Älvhyttan igen. Jag förknippade mitt fina lantställe med den förfärliga sjukdomen och dödsskräcken. Den känslan levde kvar i flera år. Därför blev det inte så många besök i huset förrän förra sommaren då vi bestämde oss för att antingen bosätta oss där på helhet eller sälja gården”, skriver Elisabet.

Se också: 6 saker som höjer värdet på din bostad
0:45

Efter reklamen: Se också: 6 saker som höjer värdet på din bostad

(0:45)

Slå på ljud