Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurerStäda med bikarbonat

Guide: Bästa stavmixrarna du kan köpa online

22 jun, 2021 
Ida Gustafsson
Populära stavmixers bästa köpen 2021
Med en stavmixer kan du göra såser och släta smoothies. Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på när du köper en stavmixer och listar populära stavmixrar att köpa online.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

En riktigt bra stavmixer kan göra hela skillnaden när du gör din egen pesto eller förbereder släta smoothies till fikat. Den som en gång lyckats servera en pesto med alldeles för stora vitlöksklyftor förstår vad vi menar!
Precis som med det mesta i som finns att köpa till köket så finns det ett stort urval av stavmixers på marknaden. Så när det är dags att införskaffa en ny kan det underlätta köpet ifall du tänkt i genom en del saker först.

Viktigt att tänka på när du köper stavmixer

Vi listar de viktiga frågorna att ställa sig innan du slår till på en nya stavmixer.

Hur ofta ska du använda den?

Om du vet att du inte kommer använda den så mycket finns det ingen anledning att köpa en dyrare stavmixer. Men om du ofta mixar såser, röror och kanske till och med vill vispa och hacka grejer kan du kika på en stavmixer som är kombinerad med flera andra delar och funktioner.

Hur tung är stavmixern?

Eftersom det är en handhållen maskin kan det vara bra att kolla på vikten så att den inte blir för tung för dig. Men det är också viktigt att kolla upp hur du rengör den, en stavmixer som är delbar går ofta att köra i diskmaskinen, vilket kan vara ett bekvämt alternativ.

Annons

Vad har den för motor?

Vilken motor behöver du? Om du till exempel ofta använder stavmixern för att krossa is eller mixa frysta grönsaker kan du behöva en kraftigare motor än om du bara ska mixa såser så att de blir släta. Att kolla på watt-enheten kan vara en indikator, men oftast visar det egentligen bara energiförbrukningen. Så för att vara säker på att stavmixern är kraftig nog för att mixa frysta grönsaker bör du kolla upp produktinformationen.

Behöver du fler funktioner?

Behöver du fler funktioner eller delar, är det viktigt för dig att den är sladdlös? En sladdlös stavmixer är smidig och du blir inte bunden till att du står i närheten av ett uttag, vilket kan vara praktiskt om man är många i köket, eller om uttagen är upptagna av annat. Men en sladdlös stavmixer behöver samtidigt laddas upp då och då, missas en laddning finns risken att stavmixern är urladdad nästa gång du behöver den.
Eller vill du ha en kombinerad stavmixer som även kan användas som elvisp och hackare? Det finns massor av bra alternativ på marknaden.

Annons

Behöver du bara en elvisp? Här har vi samlat viktiga saker att tänka på och populära elvispar som du kan köpa online.

Populära stavmixers att köpa online

Vi listar bästsäljande stavmixers från flera olika webbshopar.

Philips Pro Mix Viva Collection pro mix HR2653/90

Stavmixer extra allt från Philips. Denna mixer med en effekt om 800 W är en oumbärlig assistent i köket och du kan även använda den till att hacka och vispa, läs mer och köp här.

stavmixer Philips Pro Mix Viva Collection
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Wilfa stavmixerset SM-1000FP

Stavmixerpaket från Wilfa att mixa och hacka med. Motorn har en effekt på 1000 W är som tre köksmaskiner i ett, ANNONS läs mer och köp här.

Annons
Stavmixerset från Wilfa SM-1000FP
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

OBH Nordica-7709 Smartmix

Kompakt stavmixer från OBH Nordica med effekt om 500 W som säljs med en mixerbägare. Läs mer och köp här.

Stavmixer OBH Nordica 7709
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Bamix Swissline

Detta stavmixerset från Bamix har en motor på 200 W och två hastighetsinställningar på stavmixern, levereras med bordställ, multifunktionsblad, visp, hackare, processor och en mixerbägare, läs mer och köp här.

Annons
MIxer Bamix
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Braun MQ7000X

Klassisk stavmixer från Braun med en effekt om 1000 W som underlättar i köket, läs mer och köp här.

Braun Stavmixer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Brynt och vispat smör – så gör du!

Brynt och vispat smör – så gör du!Brand logo
Brynt och vispat smör – så gör du!
Annons