Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Superknepet: Så ser du vilken lampa i adventsljusstaken som är trasig

12 nov, 2021 
Åsa Österling
Adventsljusstake i fönster.
Trasig adventsljusstake? Bara lugn! Vi har ett superenkelt knep som visar vilken av lamporna i ljusstaken som behöver bytas ut.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

December, glögg, pepparkakor, varm glögg och adventsljusstakar som lyser med ett milt gult sken...

Det är nog så många av oss föreställer sig första advent när vi plockar fram julpyntet för att förbereda våra hem inför den stundande julen.

Men så händer det som inte får hända – adventsljusstaken fungerar inte när du tänder den och all mysig julstämning är som bortblåst i ett nafs.

I stället infinner sig stressen. Vilken lampa är sönder? Har affären öppet så att jag kan köpa nya? Hur många lampor ska jag köpa? Eller behöver jag köpa en helt ny ljusstake?

Bara lugn. Det finns ett superenkelt knep för att se vilken av lamporna i adventsljusstaken som faktiskt är sönder och alltså behöver bytas ut.

Smarta knepet: Så ser du om ljusstaken har trasiga lampor

Börja med att ställa fram din ljusstake och koppla in sladden i ett uttag. Är den fortfarande släckt trots att du trycker på tändknappen?

Plocka då fram ett 9 volts batteri och skruva av adventsljusstakens lampor. Håll fram lamporna var för sig mot batteriet. Lyser lampan fortfarande inte är den sönder och behöver alltså bytas ut.

Lätt som en plätt – eller hur!

TV: Trasig lampa? Så vet du vilken

Superknepet: Så ver du om lamporna är trasiga i adventsljusstakenBrand logo
Superknepet: Så ver du om lamporna är trasiga i adventsljusstaken
Annons