Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Städexpertens smarta knep för den lata städaren: Få mer förvaring på sekunder

15 aug, 2023 
Ebba S. Dahlman
Fotografshutterstock
Vill du att ditt hem ska se mindre stökigt ut eller vill du fördubbla utrymmet i din garderob på några sekunder?
Här är städexpertens fyra smarta förvaringsknep som gör succé på TikTok.
Hint: följarna kallar dem för rena genidrag!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 5 ovärderliga städhacks som underlättarBrand logo
Se också: 5 ovärderliga städhacks som underlättar

Den självutnämnda städexperten och influencern Steph Pase tog till den sociala medie-plattformen TikTok för att dela med sig av sina bästa tips för en välorganiserad garderob.

I hennes video med titeln ”Organisering för den oorganiserade” får hennes följare massor av värdefulla tips på hur de kan skapa mer plats i garderoben med några enkla medel.

– I dag ska jag ta mig an garderoben. Och jag har inte alltid haft en garderob i adekvat storlek… så under åren, har jag hittat produkter, tips och hacks som verkligen, verkligen har hjälpt mig maximera min förvaring och organisering.

Annons

I kommentarsfältet under videon kallar följarskaran hennes tips för ”rena genidrag.” Här nedan har Allas valt ut de fyra bästa tipsen att ta fasta på.

1. Skolådorna från Ikea

Först ut på städexpertens topp tre-lista hittar vi en svensk favorit som löser problemet med skor som tar upp mycket golvyta och bidrar till att det ser stökigt ut.

– Det första tipset är en produkt från Ikea. De heter ”Skubb” och är en typ av skobox, och jag älskar verkligen dessa, säger hon och berättar vidare hur hon får plats med två par skor i varje box.

Ett fyrpack skolådor kostar 99 kronor hos den svenska möbeljätten och finns både online och i butik.

Skolådorna ”Skubb” från Ikea är en av städexpertens bästa tips för en välstädad och välorganiserad garderob.

2. ”Bär igen”-kroken i garderoben

Städexpertens andra tips är en följarfavorit berättar hon, och förklarar hur den räddar dina stolar och andra bekväma ”slängytor” från att försvinna under ett litet berg med kläder.

Annons

– Det här är den så kallade ”bär igen”-kroken som jag hittade på för några år sedan och den är perfekt för de kläder som du vet att du kommer bära igen. Exempelvis jobbkläder som är för rena för att slängas i tvätten, men för ”smutsiga” för att vikas ihop och läggas in i byrålådan igen.

”Bär igen”-kroken på garderobens insida är följarnas favorittips.

3. Platsbesparing i garderoben

Nästa tips handlar om att maximera hängutrymmet i garderoben genom att skapa rymd med hemmagjorde så kallade ”platsbesparande krokar.”

Steph förklarar att du kan använda dig av ett buntband eller den lilla flärpen på en läskburk. Du sätter dem på galgen och hänger nästa galge i hålet. Helt plötsligt får två galgar plats på samma utrymme som tidigare bara hade plats en galge. Fiffigt va?

Annons

4. Mari Kondos skrynkelfria vikningstips

Det sista tipset handlar om en teknik för att vika kläder på ett platsbesparande sätt. Knepet är signerat den japanska organisationskonsulten Marie Kondo:

– Det sista bästa tipset är KonMari-vikningen. Det här har ärligt talat sparat mig så mycket plats i mina lådor, du måste prova, säger Steph i TikTok-videon.

Se hela videon här nedan och inspireras alla förvaringsknepen:

Annons