Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

Undvik skärskador i köket: 5 smarta prylar som hjälper

13 dec, 2021 
Johanna Svan
Kvinna skivar tomater
Visste du att du löper större risk att skada dig hemma i köket än ute i trafiken? Här är fem saker som gör det enklare för dig att undvika skärsåren.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Varje år sker över 200 000 olyckor i eller i anslutning till hemmet, det är tre gånger så mycket som i trafiken, enligt Räddningsverket. Runt 20 procent av dessa skador, det vill säga 40 000 stycken, sker i hemma i våra kök enligt rapporten Olyckor i boendet – skaderisk och risker.

Olyckorna i köket hänger ofta ihop med matlagning där skärskador tillhör de allra vanligaste.

Som tur är finns det en hel del vi kan göra för att med enkla medel öka säkerheten hemma i våra kök. Här tipsar vi om fem smarta prylar som minskar risken för skärsår när du lagar mat.

5 prylar som minskar risken för skärsår

Person skär kött med skyddshanske.

1. Skyddshandskar

Glöm allt om sår på fingrarna! Den här smarta skyddshandsken skyddar dina händer och är perfekt att använda när du arbetar med kniv, rivjärn och mandolin. Handsken är mjuk och flexibel och går bra att använda på både höger och vänster hand.

Annons

Läs mer och beställ handskarna här (reklamlänk)

Kvinna skivar lök med grönsakshållare.

2. Grönsakshållare

Den här smarta uppfinningen både skyddar fingrarna och gör att det går snabbare att hacka grönsaker. Du trycker ner piggarna i det som du vill hacka, lägger upp den på skärbrädan och sticker in kniven mellan pinnarna för att börja skära.

Läs mer och beställ grönsakshållaren här (reklamlänk)

Kvinna klipper morot ner i skål.

3. Grönsakssax

Klipp dina grönsaker i stället för att skära dem med den här skarpa saxen med inbyggd skärbräda. Saxen klarar alltifrån kött och bröd till morötter och gurka och gör det onödigt att plocka fram knivar och skärbrädor överhuvudtaget.

Annons

Läs mer och beställ grönsakssaxen här (reklamlänk)

Kvinna delar avokado med avokadodelare.

4. Avokadodelare

"Avokadohand" är en mycket vanlig skada i köket och uppstår när vi håller handen kupad runt frukten när vi skär den och slinter med kniven. Med den här smarta avokadodelaren kan du enkelt få en perfekt delad avokadon utan risk för att skära dig.

Läs mer och beställ avokadodelaren här (reklamlänk)

2-i-1-hackare med rödlök.

5. Mixer och hackare, 2-i-1

Låt bli kniven och använd i stället den här smarta 2-i-1-lösningen för att hacka dina grönsaker. 2-i-1-prylen gör det möjligt för dig att dra dig till ett perfekt resultat helt riskfritt från skärsår.

Annons

Läs mer och beställ mixer och hackare här (reklamlänk)

Se också: Fem ovärderliga mathacks i köket

5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna
Annons