Annons
Annons


Illaluktande skor? Så får du bort odören!

Den stinkande, unkna lukten som sprider sig från skorna känner vi alla igen – och avskyr. Men det är faktiskt riktigt enkelt att bli av med den. Här är fyra enkla tekniker som gör att du slipper dålig lukt från skorna någonsin igen.


Att skorna börjar lukta illa är kanske inte så konstigt, egentligen. Våra fötter är fulla med bakterier och död hud och när vi stoppar fossingarna i ett par varma skor blir det snabbt fuktigt och resten ger sig självt.

Annons

Luktar skorna dåligt? Lugn, bara lugn – här är fyra enkla tekniker som funkar. Bild: IBL

Metoden du vill satsa på är att göra dig av med bakterierna. Här lär vi dig fyra användbara, och enkla, sätt att göra dig kvitt den äckliga lukten för gott. Bäst av allt, du behöver varken köpa dyra sprejer eller oroa dig för farliga kemikalier!

4 sätt att få bort dålig lukt från skor

Stoppa skorna i frysen

Det här knepet är både enkelt – och helt gratis! Du stoppar helt enkelt dina skor i en plastpåse och låter dem stå i frysen över natten. Bakterierna fryser ihjäl och den dåliga lukten är snart ett minne blott. Räckte inte övernattningen? Lämna då skorna i frysen lite längre för maximal effekt av behandlingen.

Gilla Allas.se på Facebook

Läs också: Så slipper du skoskav

Dränk skorna i hemmagjord ättiksblandning

Blanda drygt 2 dl ättika i en hink som du fyllt med varmt vatten. Lägg i skorna i vätskeblandningen och massera tyget så att vätskan tränger in. Låt skorna vara i hinken några timmar och skölj dem därefter med vatten och låt torka.

Stoppa tepåsar i skorna

Jo, du läste rätt! Du behöver bara ett par torra tepåsar och stoppar en i vardera sko och lämnar över natten. Tepåsarna suger åt sig dåliga lukter väldigt effektivt.

Läs också: Så skrämmer du bort spindlarna för alltid – med en tepåse

Strössla med bakpulver

Strössla ett par teskedar i vardera sko och lämna över natten. På morgonen dammsuger du upp resterna av pulvret.

Av Malin Perlheden/Allers
Källa: Expressen.se

Läs också:

Så gör du en skön kur för fötterna

 

LÄS OCKSÅ


(44)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…