Artikeln innehåller reklamlänkar

10 superfina saker som sätter guldkant på midsommardukningen!

Midsommarbukett och en svensk flagga.

Foto: Shutterstock/TT

Oavsett hur du firar midsommar är det ju alltid roligt att göra dukningen lite extra festlig! Vi har hittat finaste sakerna!

En midsommarstång på bordet, en rolig skål till tillbehören, fina servetter och ljus som brinner även om det blir regn och blåst. Vi har hittat de finaste och bästa detaljerna för årets midsommardukning!

10 saker att duka med till midsommar

Dryckeshink

Håll dina drycker kylda i denna stilrena ishink med text. Läs mer och köp här. (länk till Partykungen)

Serveringsskålar

Set med serveringsskålar i tre delar som när de placeras ihop formar en fisk. Läs mer och köp här.

Servetter

Servetterna ska såklart ha jordgubbar på midsommar! Läs mer och köp här. (länk till Cervera)

Midsommarstång

Klassisk bordsdekoration! Midsommarstång på fot med gulblå band och kransar med målade blommor. Läs mer och köp här. (länk till Cervera)

Ljus som inte slocknar

Blockljuset lyser med naturtrogen låga i ett varmvitt sken, här med en hållare i rökfärgat glas som vaxljuset är monterat i. Läs mer och köp här.

Fina glasunderlägg

Färgglada glasunderlägg ur Carolina Gynnings serie Slice of Life, perfekt att liva upp dukningen med. Carolina Gynnings motiv är frilagda från hennes populära konstverk, vilka speglar kvinnor hon mött eller som lever inom henne (länk till Cervera)Läs mer och köp här. (länk till Cervera)

Tårtfat

Duka upp fikat med stil på detta kakfat från Iittala. Det tidlösa kakfatet på fot är designad av Oiva Toikka för det finska varumärket Iittala. Vackert att servera tårtor, pajer, kakor eller snittar på. Läs mer och köp här. (länk till Cervera)

Servettringar

Handgjorda servettringar i blankpolerad mässing eller förnicklad mässing. "Anima Gemella" betyder själsfrände på italienska och är hjärtat till lugnet på matbordet. Setet består av fyra servettringar i en exklusiv presentask och blir en perfekt gå bort-present. Läs mer och köp här. (länk till Cervera)

Insektsskydd

Att äta utomhus eller ha picknick i det gröna är fantastiskt och med det smarta matparaplyet skyddar du mat, kakor och tårtor mot ovälkomna flygfän.

Läs mer och köp här. (länk till Smarta saker)

Somriga muggar

Vacker mindre mugg/kopp. Med sina fina detaljer lyfter den varje liten fikastund. Färgsprakande set med bricka och 2 muggar till frukost på sängen eller eftermiddagsfikat.

Läs mer och köp här. (länk till Cervera)

Se också: Så gör du en midsommarstång i miniformat

2:25

Efter reklamen: Så gör du en midsommarstång i miniformat

(2:25)

Slå på ljud