Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

12 smarta shoppingtips för ett lättstädat kök

04 feb, 2019 
Redaktionen
Fina och praktiska saker gör det roligare att hålla ordning. Här är tolv tips som gör köksstädningen både enklare och snyggare!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Köket är hemmets hjärta och ett av de rum vi tillbringar mest tid i. Här lagar vi mat, umgås med vänner, pysslar och läser läxor. Alltså är det inte så konstigt att det fort blir smutsigt och behöver städas ofta. Då kan det vara skönt att underlätta för sig själv och göra köket så lättstädat som möjligt. Här är våra bästa tips!

Trådkorg för frukt

Trådkorg H&M Home

En fin trådkorg är både ett dekorativt och smart sätt att förvara frukt och grönsaker framme i köket. Den hängande konstruktionen frigör yta samtidigt som den luftiga designen gör att frukten slipper drabbas av tryck- och mögelskador för att de blir instängda längst ner i skålen. Från H&M Home. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

Små plastboxar håller ordning i kyl och lådor

Småförvaring i plast

En låda med småfack samlar ihop vitlöksklyftor, ingefära-bitar och buljongtärningar som annars ligger och skräpar i kylen. Eller gör det lättare att både städa och hitta i den där ”huller om buller”- lådan vi alla har i köket. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Förvara småprylarna i rutnät

Rutnät från Granit

Rutnät för förvaring av post, räkningar, småpryttlar, oljor, kryddor, kom ihåg-lappar, ja – det där som annars ligger och skräpar i en hög och tar upp värdefull yta i en låda eller på bänkskivan. Nätet gör dessutom att det inte samlas massa småskräp i botten och den begränsade ytan gör att du tvingas hålla efter så att högarna inte växer till fula ångestberg. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Snygg sophink

Pedalhink i svart

Frigör förvaring i köksskåpet och slipp stöket och kladdet som ofta blir i soputrymmet genom att kasta hushållssoporna i den här snygga hinken från Granit. Öppnas enkelt med foten. Finns att köpa här (reklamlänk)

Stilrent sopset

Sopset

Både snyggt och praktiskt sopset som gör det enkelt att få upp det värsta. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Snygg och effektiv handdammsugare

Handdammsugare

Om inte sopen räcker och du behöver det tyngre artilleriet är en handdammsugare en bra investering. Den här från Elektrolux är både stilren (för att vara en dammsugare) och effektiv. Finns att köpa här (reklamlänk)

Fin förvaringslåda i trä

Trälåda förvaring

Ha alla oljor, vitaminer och kryddor du använder ofta lätt till hands men utan att behöva flytta dem en och en när du ska torka av. Också fin att ställa fram på bordet för var och en att krydda sin egen mat med. Från H&M Home. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Fin brödkorg

Brödkorg

En fin brödkorg tål att stå framme på såväl diskbänken som frukostbordet och är enkel att bara tömma på smulor. Den här i rotting ger köket en varm och ombonad känsla. Finns att köpa här (reklamlänk)

Lättstädad matta

Matta i bomull

I köket blir det lätt spill och mattan kan behöva åka in i tvättmaskinen ofta. Den här bomullsmattan från Himla är både fin, lättplacerad och enkel att tvätta, gång på gång. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Peppig disktrasa

Disktrasa från Ernst

Den här disktrasan från Ernst gör det liiite, liiite roligare och peppigare att diska och städa i köket. Finns att köpa här (reklamlänk)

Smart diskborste i silikon

Gör det enklare att diska! Den här mjuka borsten tar magiskt bort tufft intorkade rester och inbränd smuts utan att repa. Rengörs enkelt i diskmaskinen. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Vitrinskåp för smart förvaring

Vitrinskåp Jotex

Vitrinskåpet är på väg tillbaka till köket med besked. Idag finns det massor av fina varianter att välja på, stora som små. Ett hemtrevligt sätt att förvara och visa upp sina finaste saker utan att behöva dammtorka stup i kvarten. Finns att köpa här (reklamlänk)

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons