5 enkla saker som höjer mysfaktorn på balkongen

5 enkla saker som höjer mysfaktorn på balkongen
Efter en vinter i ide börjar det snart bli dags att börja nyttja balkongen igen. Med de här tipsen blir du redo att fånga vårens första sol från första parkett.
Annons

Annons från Allas shop

Våren innebär inte bara att det blir ljusare och grönare ute. För många betyder våren att det är dags att börja flytta ut på balkongen igen. Även om det fortfarande dröjer ett tag innan vi kan sitta utomhus längre perioder utan att frysa är det fortfarande möjligt att skapa en balkong från vilken du kan att avnjuta en kaffe i solen eller bara drömma om kommande varma dagar.

Vårfixa balkongen med de här enkla knepen

1. Dekorationsbricka

Trevlig avlång dekorationsbricka med handtag som kan användas både till fika, mat eller som förvaring till kryddväxter, blommor eller drycker.

2. Matta på golvet

Även om solen ligger på kan det bli kyligt på det bara balkonggolvet. Placera en vädertålig matta där du sätter fötterna. En bonus är att den även skapar ett mer ombonat intryck.

3. Dekorera med växter

Än är vädret inte att räkna med och även om det är härliga plusgrader på dagen kan temperaturen snabbt sjunka om nätterna – och då är det inte särskilt klokt att placera ut känsliga växter.

Välj grönska som tål väder, vind och minusgrader. Är du osäker kan du alltid dekorera med robusta kvistar. Om du inte vill att de ska knoppa så behöver du inte ens vattna dem.

Ett smart knep är också att investera i våra naturtrogna orkidéstänglar i vitt. Snygg som snittblomma i vas men passar även utmärkt att använda och sticka ner i växter som inte börjat blomma ännu.

4. Bag in box-väska

Här är den ultimata kylväskan för sommarens alla härliga kvällar på balkongen! Den fina väskan i mörkblå färg och prydd med flamingos tar ingen plats alls och håller din dryck kall även under de varmaste dagarna.

5. Minivaser

En vacker vas som är utformad med nio stycken minivaser samlade på ett fat. Den perfekta vasen ställa de första vårblommorna i! Trots vårblommornas spröda små stjälkar får denna vas den minsta lilla tussilago att se ut som en riktigt praktfull bukett.

Bild: TT/Shutterstock och Aller media shop

Mer inspirerande innehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar