5 enkla saker som höjer mysfaktorn på balkongen

Efter en vinter i ide börjar det snart bli dags att börja nyttja balkongen igen. Med de här tipsen blir du redo att fånga vårens första sol från första parkett.

Våren innebär inte bara att det blir ljusare och grönare ute. För många betyder våren att det är dags att börja flytta ut på balkongen igen. Även om det fortfarande dröjer ett tag innan vi kan sitta utomhus längre perioder utan att frysa är det fortfarande möjligt att skapa en balkong från vilken du kan att avnjuta en kaffe i solen eller bara drömma om kommande varma dagar.

Vårfixa balkongen med de här enkla knepen

1. Bricka

Trevlig avlång dekorationsbricka med handtag som kan användas både till fika, mat eller som förvaring till kryddväxter.

2. Matta på golvet

Även om solen ligger på kan det bli kyligt på det bara balkonggolvet. Placera en vädertålig matta där du sätter fötterna. En bonus är att den även skapar ett mer ombonat intryck.

3. Välj detaljer med omsorg

Den vackra multifunktionella glasvasen från Vinga Of Sweden kan användas både som ljuslykta och vas vilket gör den perfekt att anpassa efter årstid. Placera vackra snittblommor i den under vår- och sommarmånader och lys upp i mörkret under höst- och vinterhalvår.

4. Spara plats med smart hink

Hopfällbar och användbar hink som tar minimal plats vid förvaring – perfekt för att spara utrymme på balkongen och skapa en harmonisk miljö.

5. Vackra glasamplar

De minimalistiska glasamplarna passar perfekt för den som vill presentera växter och prydnader på ett lite annorlunda sätt. Häng dem på balkongräcket eller placera på ett bord – bara fantasin sätter gränserna för allt fint du kan skapa med dessa.

Bild: TT/Shutterstock och Aller media shop

Mer inspirerande innehåll från allas.se: