Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

6 superprylar som underlättar din tekniska vardag

16 mar, 2020 
Margaretha Malmgren
Kvinna tittar på en läsplatta som står på en läskudde.
Vem älskar inte saker som underlättar livet? Här har vi samlat sex smarta prylar för det uppkopplade hemmet som gör det lättare för dig att använda tekniken på ett bekvämt sätt!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tekniken har intagit vår vardag och praktisk taget varje hushåll har en dator, smart telefon eller läsplatta. Det underlättar vår tillvaro på många sätt, men samtidigt kan användningen av tekniken ge ergonomiproblem som värk i nacke, skuldror och armar. Ofta beror besvären på felaktig kroppsställning och kan enkelt kompenseras med smarta hjälpmedel, som till exempel en avlastningskudde i soffan.

Vanligt är också att vi använder datorn i sängen. Det är inte bra för vare sig din hud eller utifrån brandrisksynpunkt. Om din hud utsätts för långvarig exponering av värme och infraröd strålning kan du få fula märken som kan liknas vid brännskador. En överhettad dator som används i sängen, där tyg kan antändas, löper dessutom risk att börja brinna.

En annan teknikaspekt, som i synnerhet är vanlig bland äldre, är att man helt enkelt inte förstår hur man ska använda all teknik. Kanske har man skaffat en smart telefon och internetuppkoppling, men vet sedan inte hur man ska gå vidare.

Annons

Känner du igen dig? Lugn, vi har samlat 5 smarta produkter som gör din tekniska vardag både lite enklare och mycket mer bekväm!

6 superprylar som underlättar din tekniska vardag

Läskudde.

1. Skön läskudde

En praktiskt designad, supermjuk läskudde för surfplattor. Den kan placeras i knät eller på ett bord. Med denna avlastar du både nacke, axlar och händer. På baksidan hittar du en liten ficka som passar bra för läsglasögon eller en telefon.

Annons

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Sängbricka.

2. Praktisk sängbricka

Fin sängbricka med hopfällbara ben. Perfekt att ha i sängen med dina teknikprylar eller frukost på. Brickan fungerar även att ha stående i soffan. Stora rymliga handtag gör brickan stabil och enkel att flytta mellan olika ställen i hemmet.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Boken Digitant.

3. Handböckerna Digitant – din guide till den digitala världen

Med hjälp av succéböckerna bjuds du in till den gemenskapen på nätet. Enkla råd och steg-för-steg-instruktioner gör att du kan våga dig ut i den digitala världen och upptäcka vänner i sociala medier, handla på nätet, göra bankärenden, sköta dina vårdkontakter och våga testa nya saker.

Annons

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Rygghållare.

4. Ryggsupport

Stabiliserande hållningsväst som hjälper dig med din hållning. Västen stärker ryggen och axlarna vilket gör att du automatiskt sträcker dig i både stående och sittande position.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Mikrofiberdukar.

5. Färgglada mikrofiberdukar

Mikrofiberdukar är perfekta att rengöra tangentbord och datorer med. Dukarna putsar och rengör utan att efterlämna ludd eller ränder. De är lika effektiva våta som torra. Levereras i praktiskt 3-pack.

Annons

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Böjbar läslampa.

6. Böjbar läslampa

Visst kan det vara så att du vill läsa när någon annan vill sova? Då är en böjbar läslampa lösningen på problemet! Den här böjbara läslampan är perfekt att använda när du läser böcker och tidningar men även när du arbetar med laptop.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Se också: 10 digitala fraser du borde känna till

10 digitala fraser du borde känna tillBrand logo
10 digitala fraser du borde känna till

Källor: Aktad.se, Nuntium.se

Annons