5 superprylar som underlättar din tekniska vardag

Vem älskar inte saker som underlättar livet? Här har vi samlat 5 smarta prylar för det uppkopplade hemmet som gör det lättare för dig att använda tekniken på ett bekvämt sätt!

Tekniken har intagit vår vardag och praktisk taget varje hushåll har en dator, smart telefon eller läsplatta. Det underlättar vår tillvaro på många sätt, men samtidigt kan användningen av tekniken ge ergonomiproblem som värk i nacke, skuldror och armar. Ofta beror besvären på felaktig kroppsställning och kan enkelt kompenseras med smarta hjälpmedel, som till exempel en avlastningskudde i soffan.

Vanligt är också att vi använder datorn i sängen. Det är inte bra för vare sig din hud eller utifrån brandrisksynpunkt. Om din hud utsätts för långvarig exponering av värme och infraröd strålning kan du få fula märken som kan liknas vid brännskador. En överhettad dator som används i sängen, där tyg kan antändas, löper dessutom risk att börja brinna.

En annan teknikaspekt, som i synnerhet är vanlig bland äldre, är att man helt enkelt inte förstår hur man ska använda all teknik. Kanske har man skaffat en smart telefon och internetuppkoppling, men vet sedan inte hur man ska gå vidare.

Känner du igen dig? Lugn, vi har samlat 5 smarta produkter som gör din tekniska vardag både lite enklare och mycket mer bekväm!

5 superprylar som underlättar din tekniska vardag

1. Skön läskudde

En praktiskt designad, supermjuk läskudde för surfplattor. Den kan placeras i knät eller på ett bord. Med denna avlastar du både nacke, axlar och händer. På baksidan hittar du en liten ficka som passar bra för läsglasögon eller en telefon.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

2. Praktisk sängbricka

Fin sängbricka med hopfällbara ben. Perfekt att ha i sängen med dina teknikprylar eller frukost på. Brickan fungerar även att ha stående i soffan. Stora rymliga handtag gör brickan stabil och enkel att flytta mellan olika ställen i hemmet.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

3. Handböckerna Digitant – din guide till den digitala världen

Med hjälp av succéböckerna bjuds du in till den gemenskapen på nätet. Enkla råd och steg-för-steg-instruktioner gör att du kan våga dig ut i den digitala världen och upptäcka vänner i sociala medier, handla på nätet, göra bankärenden, sköta dina vårdkontakter och våga testa nya saker.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Uppföljaren ”Digitant – Nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet” ger svar på de vanligaste frågorna för dem som vill lära sig ännu mer. Du lär dig hitta roliga spel, koppla upp dig mot streaming­tjänster som Netflix och Spotify, hitta drömresan, träffa nya vänner, beställa matkassar och bli en fena på att ta snygga bilder med hjälp av mobiltelefonen.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

4. Färgglada mikrofiberdukar

Mikrofiberdukar är perfekta att rengöra tangentbord och datorer med. Dukarna putsar och rengör utan att efterlämna ludd eller ränder. De är lika effektiva våta som torra. Levereras i praktiskt 3-pack.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

5. Fjärrkontrollshållare med bricka

Håll ordning på fjärrkontroller och mobiltelefoner och annan teknik som ligger överallt i vardagsrummet. På denna smarta hållare finns både små och stora fack. Dessutom en stabil bricka i slitstark polyester och med mellanlägg av stadig papp.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Källor: Aktad.se, Nuntium.se

Mer inspirerande innehåll från allas.se: