De härligaste filtarna och plädarna för höstens mys

Höstens och vinterns varmaste och mysigaste filtar och plädar 2019

Höstrusket är här och det med besked. Gör hösten snäppet varmare och mysigare med en pläd! Vi listar 15 snygga shoppingtips som finns i butik och online just nu.

Temperaturerna kryper neråt och vad är väl härligare än att tillbringa mysiga kvällar hemma när regnet öser ner utanför fönstret? Kura ner dig i soffan och svep in dig i en värmande filt i höst och vinter.

Förutom att en pläd är en värmande accessoar kan den också bli en härlig färgklick – eller en sober detalj som smälter in med och kompletterar övrig inredning, om det är det du hellre vill. I år kan du hitta plädar i flera olika material för alla smaker.

Här listar vi 15 snygga plädar och filtar som går att klicka hem just nu: 

1. Knitted pläd, Tell me more

Stickad pläd: Höstens och vinterns mysigaste filtar 2019

Mysig pläd i mjuk bomull med stickad struktur. Pläden har en off white färg som är enkel att matcha med övrig inredning. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

2. Ullpläd Hemse, Village

Village ullpläd. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Grå pläd gjord i ekologisk ull från svenska får i samarbete med Krav-märkta Toarp Säteri. Pläden stöter effektivt bort smuts, har fransar på kortsidorna och finns i flera färger. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

3. Pläd av Linnéa Andersson, Arket

Linnea Andersson pläd. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Den här ullfilten i rött blir en härlig färgklick i hemmet. Filten är resultatet av ett designsamarbete mellan konstnären Linnéa Andersson och Arket samt Klippan Yllefabrik. Finns att köpa här.

4. Pläd i mohair- och ullmix, Granit

Mohair ullpläd. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Kamelfärgad mjuk och varm pläd i mix av mohair, ull och polyamid från Granits premium-kollektion. Pläden är tillverkad i Italien och ullen kommer från Sydafrika. Pläden finns även i vitt och grått. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

5. Rutig ullpläd, H&M Home

Rutig ullpläd. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Rutig pläd i tätvävd ull från H&M Homes Classic collection-kollektion. Ger en ombonad touch till hemmet med ränder i rött och grått. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

6. Drottningholm filt, Linum

Drottningholmfilt. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Svep in dig i den här handstickade filten från svenska Linum i vinter. Filten har en fin stickad struktur och finns i ebenholtsgrått, beige och kamelfärgat. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

7. Cross pläd, Pia Wallén

Cross pläd. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Den här pläden med sitt karakteristiska kryssmönster är en riktig designklassiker som man inte tröttnar på. Pläden är gjord i mjuk, ekologisk bomull och finns i kamel, grått och svart. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

8. Vinröd pläd, Lexington

Vinröd pläd från Lexington. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Vinröd pläd med ränder som adderar en härlig dos av dova höstfärger till hemmet. Den mjuka fluffiga pläden är gjord av bland annat mohair, ull och alpacka och den finns även i blått utförande. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

9. Pläd i ullmix, H&M Home

Pläd i ullmix. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Mysig och mjuk pläd i en härlig skogsgrön färg som piggar upp i hemmet. Pläden är gjord av ull och akryl och finns även i mörkgrått samt i en poppig mörkgul nyans. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

10. Inca Stones pläd, Elvang

Inca stones pläd. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Mjuk pläd vars mönster inspirerats av stenmosaiker. Pläden är tillverkad av vävare i Peru och är gjord i värmande och slitstark alpacka samt i ull och mikrofibrer. Finns att köpa här (reklamlänk från Tiddly).

11. Victor pläd, Himla

Victor pläd från Himla. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Den här ljusbeige filten från svenska Himla är tillverkad av värmande merinoull och polyamid, vilket gör den varm i hemmet trots att den är tunn. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

12. Mohair Throw, Stackelbergs

Mohair Throw pläd. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

I en sval salviagrön nyans blir den här fluffiga mohairfilten från svenska Stackelbergs en värmande och stilsäker detalj i hemmet. Pläden är handgjord och har rullade fransar enligt gammal hantverkstradition, vilket gör den till en tidlös accessoar. Mohairfilten finns i flera färger. Finns att köpa här.

13. Moon pläd, Granit

Moon pläd från Granit. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Dubbelvävd mysig pläd i färgen kummin med mönster av halvmånar. Pläden har en ljusare botten på ena sidan och en mörkare på den andra samt är gjord i mjuk, borstad ull. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

14. Pusta, Jotex

Pusta pläd från Jotex. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Pläden Pusta är tillverkad helt i ull och värmer skönt såväl i höst som i vinter. Den melangefärgade pläden finns i beige, grått, petrolgrönt och lila. Finns att köpa här (reklamlänk från Tiddly).

15. Mathea pläd, Cozy Living

Mathea pläd från Cozy living. Höstens och vinterns mysigaste filtar och plädar 2019.

Mysig, tjock pläd som sätter färg på inredningen och värmer skönt i såväl soffan som i sängen. Här i rosa med ett diskret fiskbensmönster. Pläden är gjord i en blandning av ull, akryl och nylon. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

Av Nanna von Knorring

Mer inspirerande innehåll från allas.se: