Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

DIY: Gör en vacker påskbukett

15 mar, 2016 
Sofia Gerholm
Dekorera påskbuffén med ett vackert arrangemang av påskliljor.
Visst är det härligt med lysande gult! Med ett knippe påskliljor och lite fantasi gör du snabbt vår påskbukett som du kan dekorera buffébordet med.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Gör en varm påskbukett

Flätad finess!

Några tunna rakväxande kvistar blir ett stabilt galler när påskliljorna ska stå i en vid vas. Lägg sex slanor, lika långa som vasen är vid, parallellt på en bänk. Fläta sedan i sex kvistar till ett galler. Förankra med bast eller genom att vrida in ändarna i gallret. Lägg skapelsen över vasen och peta ner påskliljor i rutorna. Några slingor murgröna lindade kring påskliljorna ger en mjuk känsla.

Allt du behöver veta om påskbuketten

Visste du att …

… påskliljan utsöndrar ett stjälkslem som gör att andra blommor inte kan ta upp vatten. Låt alltid påskliljorna stå i en egen vas i någon timme innan de arrangeras ihop med andra blommor.

… det är bättre att skära av en blomstjälk än att klippa. En sax kniper ihop stjälken och hämmar därmed dess fulla förmåga att ta upp vatten medan ett vinklat snitt med en vass kniv skapar förutsättningar för full uppsugningsförmåga.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Av Bella Linde

Här är SUPERBLANDNINGEN som får påskliljorna att stå fina längre

7 tips på roliga motiv att måla på påskäggen med barnbarnen

Annons