Hösten 2019 på Ikea – se nyheterna här

Ikeas nyheter i höst.
Hösten börjar redan smyga sig in på Ikea. Den första höstkollektionen reflekterar nystarten som säsongen innebär för många med praktiska detaljer och möbler. Ta en tjuvkik på Ikeas augustinyheter här och spana in våra 11 favoriter.

Ikeas höstnyheter lanseras ofta i flera släpp och redan nu kan vi ta en titt på höstens allra första kollektion. Nyheterna på Ikea går i en mängd olika lekfulla färger med kontraster i grafiskt svartvita mönster. Fokus ligger självklart på en bättre och mer praktisk vardag, något som är en del av Ikeas kärnvärden.

De granna färgklickarna för hemmet syns i allt från köksattiraljer och textilier till möblerna. Men bland höstnyheterna finns även mer nedtonade nyheter som serien Upplaga med mugg, tallrikar och skålar i vitt porslin samt nya förvaringsväskorna Lackisar som passar i hemmets alla rum.

Det finns även en tydlig satsning på att gå en mer hållbar väg. Lampnyheten Svallet, som vunnit pris för sin produktdesign, är gjord i återvunnen plast och det är även Talrika koppar, skålar och tallrikar som är gjorda i PLA-plast, ett växtbaserat material.

Augustinyheterna på Ikea bjuder även på nya sängar, däribland en riktigt smart compact living-säng med inbyggd förvaring. Sängen Platsa har förvaringsmoduler som kan varieras på flera olika sätt och den kan även användas för att dela av ett rum.

Ikea gör även ett försök att lösa problemet med den berömda klädstolen, det vill säga stolen där kläder som inte riktigt är redo för tvättkorgen än samlas på hög. Byrån Nikkeby i perforerad metall är Ikeas lösningsförslag och den finns i två storlekar och färger. I samma stil finns även matchande klädställning.

Bland nyheterna syns även ljudabsorberande paneler och retroinspirerade stolar. De första produktnyheterna för höstkollektionen landar i butik under juli och augusti 2019.

Se våra 11 favoriter ur Ikeas höstkollektion 2019:

1. Listerby avlastningsbord i vitlaserad ek, 995 kronor

2. Nikkeby byrå med två lådor i grågrönt, 599 kronor

3. Lubban rullbord med förvaring i rotting, 699 kronor

4. Svallet arbetslampa, 49 kronor

5. Nautrup matta med lång lugg i ull, 995 kronor

6. Ekolsund vilfåtölj i brunrosa, 3 295 kronor

7. Nikkeby klädställning i grågrönt, 599 kronor

8. Karljan stol i grått och rött, 345 kronor/styck

9. Nikkeby byrå med fyra lådor i rött, 799 kronor

10. Talrika djup skål, 99 kronor/4 stycken

11. Tokabo bordslampa i lila glas, 99 kronor

Foto: Ikea