Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Ikea lanserar ny logga – se den här

15 maj, 2019 
Malin Aunsbjerg
Den har sett nästan identisk ut i över 60 år – men nu lanserar Ikea en ny logga. Se den här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Efter att ha sett likadan ut i ungefär 60 år ändras nu Ikea-loggans utseende – drastiskt. De välbekanta blågula färgerna är borta, istället är logotypen vit och genomskinlig.

Redan i april i år tillkännagav Ikea att de ändrat sin logotyp för att den skulle passa bättre in i digitala miljöer. Då var den dock fortfarande gul och blå och det var svårt att med blotta ögat se någon större skillnad.

Ikeas gamla logga:

Ikeas nya logga:

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Bland annat hade textstorleken ökat med 15 procent och ®-symbolen, som visat att det är ett registrerat varumärke, flyttats in i den ovala loggan i stället för att ligga utanför fyrkanten. Även loggans ovala form har ändrats.

Annons

Nya loggan är vit

Och nu kommer nästa – stora – uppdatering av det välkända möbeljättens ansikte utåt. Den här gången har man för första gången övergett de svenska färgerna för att istället satsa på en helt vit logotyp. Den nya loggan som kallas Fönster är framtagen av den holländska designbyrån Seventytwo and sunny. Tanken bakom transformationen är att genom att optimera form och funktion göra loggan mer digitalt kompatibel och på så sätt mer relevant och effektiv i framtiden.

– Förhoppningsvis kommer den visa vägen för en djupare och mer emotionell koppling mellan Ikea och kunderna, säger Carlo Cavallone, kreativ chef på Seventytwo and sunny i ett pressmeddelande, enligt Resume.

Såhär ser den nya vita och genomskinliga loggan ut.

Annons

Såhär har Ikeas loggor sett ut över tid:

 

Foto: Ikea, TT

Annons