Smygkika i nya Ikea-katalogen – se de första bilderna här

Ikeakatalogen för våren och sommaren 2020 på en vit kartong.

Ikeas katalog för våren och sommaren 2020 är (äntligen!) här. Foto: Ikea

Äntligen är den nya Ikea-katalogen på väg! Men redan nu kan du ta en smygtitt på de inspirerande interiörerna och nyheterna. Se de första bilderna ur katalogen här!

I dagarna är det Sverigepremiär för den nya Ikea-katalogen för våren och sommaren 2020. Inom kort börjar den dimpa ner i brevlådor runt om i landet, men vi har redan tagit en smygtitt – och nu kan du också göra det! I år innehåller inspirationsbibeln flera nyheter, inredningsidéer och många smarta förvaringslösningar för hemmets alla rum.

5 saker du kanske inte visste om Ikea:

Videon kunde inte hittas

Ett av vårens stora fokus är förvaring och inredningslösningar som underlättar vardagen, gör livet hemma mer hållbart och uppmuntrar till hälsosammare vanor. Precis vad många är ute efter när de tar tag i den stora vårstädningen helt enkelt.

Ikea lanserar kollektion för katter och hundar

– Smart förvaring hjälper dig att spara värdefull tid i vardagen och att verkligen ta vara på dina ägodelar. Utgå från dina behov och välj en lösning som passar just din yta och din inredningsstil, tipsar Tori Newman, inredningschef på Ikea Sverige.

I den nya Ikea-katalogen får vi inspireras av fem väldigt olika och personliga hem som alla bjuder på smarta lösningar för olika behov. Dessutom får vi se flera inredningsnyheter från möbeljätten. Nu lanseras bland annat öppen förvaring för förvaringsserien Platsa, den snygga taklampskärmen Torared designad av Emma Olbers och Nordkisa, en serie möbler tillverkade i hållbar och vacker bambu.

Spana in de första bilderna från Ikea-katalogen 2020:

Vårens inredning på Ikea 2020Detaljer ur Ikea-katalogen 2020Detaljer och möbler i sjögräs från Ikea Strandmon fåtölj från Ikea i hundtandsmönster

Den klassiska Ikea-fåtöljen Strandmon, som lanserades redan under 50-talet och var en av Ingvar Kamprads favoriter, får en uppdatering med ny klädsel i hundtandsmönster i år.

Grått kök från Ikea-katalogen 2020 Grönt kök från Ikea-katalogen 2020Snyggt kök från Ikea våren 2020

Förutom förvaring så har köket fått en central roll i vårens nya Ikea-katalog. Fokus ligger inte bara på snygga luckor och beslag, utan även på nödvändigheter som smart matförvaring som minskar matsvinnet, detaljer för odling i hemmet och produkter som underlättar källsorteringen.

Rosa lampa från Ikea-katalogen 2020Nya påslakan från Ikea våren 2020Skrivbord från Ikea 2020sovrum i blått med snygg förvaringBadrum i grönt, vitt och rosa från Ikea

I årets Ikea-katalog finns något för de flesta – oavsett hur man bor, vilken inredningsstil man gillar och hur mycket man vill spendera på möbler och inredning.

Hallförvaring hos barnfamilj i Ikea-katalogenPersonlig inredning i Ikea-katalogen 2020Vilsamt sovrum från Ikea-katalogen 2020Badrumsskåp från Ikea

Ikea-katalogen börjar dyka upp i brevlådor från och med i dag, men katalogen kommer även att publiceras digitalt på Ikeas hemsida under förmiddagen.

Ikea lanserar kollektionen Botanisk – för odling i hemmet