Sy kuddfodral med pressveck

Petrolblå kudde i en rottingsoffa

Genom att vända pressade sömmar åt olika håll, får din kudde ett optiskt vackert mönster. All rekvisita från Ernst interiör.

Christina Uhlin

Det är kul att sy och det är också roligt att få till en inredning som är helt unik. Vår kudde är inte svår att göra, men ser avancerad ut.

Sy en riktigt snygg kudde med pressveck som bildar ett vackert optiskt mönster. Det tar lite tid att pressa och sy alla sömmar, men är inte svårt. Och i belöning får du ett riktigt proffsigt resultat!

Tips!

Genom att sy kuddfodralet bara lite mindre än innerkudden, får du en fluffig och välfylld kudde.

Kudde

Storlek: Ca 50x50 cm.

Material: 55 cm linnetyg på minst 120 cm bredd och en innerkudde à 50x50 cm.

GÖR SÅ HÄR

  1. Klipp till ett bakstycke à 51x51 cm och ett framstycke à 51x68 cm.
  2. Stryk pressveck på framstycket från kortsida mot kortsida. Det första ska vara 4 cm från kortsidan och sedan med 5 cm mellanrum tills du kommer till andra kortsidan. Sy raksöm längs alla pressveck med 1 cm sömsmån.
  3. Pressa alla veck åt samma håll. Vik framstycket dubbelt räta mot räta så du får ett markeringsveck i mitten av alla pressveck. Sy fast vecken med raksöm längs markeringsvecket. Vik in sidorna mot sömmen du precis sytt, så du får nya markeringsveck som löper parallellt med mittvecket. För pressvecken i motsatt riktning mot hur du sytt fast dem tidigare och sy fast dem med raksöm i de nya markeringsvecken.
  4. Sy ihop fram- och bakstycke räta mot räta med 1 cm sömsmån, men lämna ca 20 cm öppet för vändning. Se till att alla pressveck löper i samma riktning som de gör där du sytt fast dem i mittsömmen.
  5. Renklipp hörnen och vänd ut rätan. Stoppa i innerkudden och sy igen öppningen med smygstygn.

Tips!

Leta efter gamla linnegardiner och dukar på loppisar att sy kuddar och servetter av.

Virka dina egna miljövänliga sminkpads
2:25

Efter reklamen: Virka dina egna miljövänliga sminkpads

(2:25)

Slå på ljud