Annons


Jon Henrik Fjällgren: ”En väldigt besvärlig resa hit”

Artisten Jon Henrik Fjällgren lider av utmattningssyndrom. Men hans stresskänslighet gjorde att han nästan fick ställa in uppträdandet på ”Lotta på Liseberg”. "Det var en väldigt besvärlig resa hit", säger han till Expressen.


Måndag kväll var det premiär för allsångsprogrammet Lotta på Liseberg.

Jon Henrik Fjällgren i Melodifestivalen. Bild: IBL

Men in i det sista var det många frågetecken. Programledaren Lotta Engberg hade skadat sig efter ett fall, men även artisten Jon Henrik Fjällgren, 30, var länge osäker på om han skulle kunna medverka.

Annons

Tidigare i år fick Jon Henrik Fjällgren diagnosen PTSD, post-traumatiskt stressyndrom, och lider av en depression. Diagnosen gör att han blivit tvungen att trappa ner och behöver längre pauser mellan spelningarna. Lugn och vila är viktigt för att han ska må bra.

– Det har fasen blivit annorlunda sedan jag kraschade. Jag måste verkligen ta hand om mig bättre. Sedan måste jag informera dem jag ska spela med om situationen. Det är mycket att förhålla sig till nu, för att det ska funka, säger Jon Henrik Fjällgren till Expressen.

”Blivit så stresskänslig”

På måndagskvällen stod ändå Jon Henrik Fjällgren och Melodifestivalkollegan Aninia på scen på Liseberg, även om vägen dit inte var helt enkel.

– Jag har blivit så stresskänslig, så lite stress för mig är enorm stress. Det var en väldigt besvärlig resa hit. Det var försenade flyg och en del flyg gick inte. Det var en sådan stress innan jag kom hit och den här typen av händelser fungerar som det man kallar för ”triggers” för mig, säger han till Expressen.

Artisten Jon Henrik Fjällgren och Aninia tävlade med ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)” i Melodifestivalen 2017. Bild: IBL

Läs också:

10 saker du kanske inte visste om Jon Henrik Fjällgren


(119)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…