Artikeln innehåller reklamlänkar

10 julklappstips till den som älskar att laga mat

Kvinna i köket tittar nyfiket på en julklapp.

Foto: TT/Shutterstock

Foto: Shutterstock/TT

Känner du en matlagningsfantast? Här är tio julklappar som får honom eller henne att känna sig som en riktig mästerkock i köket!

Är din mamma en riktig bullmamma, eller tycker din man om att stå i köket i timmar för att få till den perfekta smakupplevelsen? Kanske är det du själv som älskar att skramla med kastruller och testa nya kryddor?

För många av oss handlar matlagning om mer än att bara få en rätt på bordet, det är ett intresse som vi gärna lägger mycket tid och energi på. Och ännu roligare blir upplevelsen om vi har rätt sorts hjälpmedel i köket som underlättar och gör experimenterandet till en lek.

Här har vi samlat tio smarta köksprylar som din matlagningsglade vän får glädje och nytta av under många år framöver.

Köksprylar i julklapp – 10 prylar som passar alla matfantaster

1. Grönsakssax

Praktisk knivsax som har inbyggd inbyggd skärbräda! Med denna i köket är det möjligt att klippa ner grönsaker direkt ner i salladen eller grytan. Läs mer och beställ här (länk till Smarta saker)

2. Digital allroundtermometer

Prisvärd universaltermometer som inom sekunder visar den aktuella temperaturen. Oumbärlig vid matlagning då du måste hålla koll på temperaturen för att få ett perfekt resultat. Läs mer och beställ här (länk till Bagaren & Kocken)

3. Multistekpanna

Keramisk non-stick multistekpanna som gör det möjligt att laga mat utan varken smör eller olja. Kommer med en frityrkorg och ett glaslock. Läs mer och beställ här (länk till Tradedoubler.com)

4. Självgående visp

Smart uppfinning som rör i såsen och ger dig tid till att göra andra saker under tiden dina grytor rörs om. Hacka lök, duka eller bara koppla av medans Stirr roterar och rör om i grytan. Läs mer och beställ här (länk till Smarta saker)

5. Silikonlock

De återanvändbara silikonlocken håller maten fräsch på ett miljövänligt sätt. Setet innehåller sex silikonlock i olika storlekar. Tål både maskindisk och mikrovågsugn. Läs mer och beställ här (länk till Bagaren & Kocken)

6. Bakmatta

Bakmatta i silikon med non-stick lager som ett underlägg när du knådar deg, gör figurer i sockerpasta eller marsipan eller kavlar tårtlock till exempel. Går även att använda i ugnen. Läs mer och beställ här (länk till Tradedoubler.com)

7. Doseringstratt

Smart och enkelt verktyg som gör det lätt att dosera allt möjligt i köket – utan vare sig kladd eller spill. Rymmer 0,5 liter, tål upp till ca 180° C och kan diskas i diskmaskin. Läs mer och beställ här (länk till Smarta saker)

8. Smart rivjärn

Perfekt för att riva parmesan och grönsaker. Tillhörande lock håller ingredienserna färska i behållaren. Läs mer och beställ här (länk till Bagaren & Kocken)

9. Skärbräda med låda

En robust skärbräda med en smidig uppsamlingslåda i rostfritt stål. Mindre att städa upp när du enkelt kan skära dina grönsaker och sen putta ner dem i lådan. Läs mer och beställ här (länk till Bagaren & Kocken)

10. Multisax

Utmärkt till att fjälla fisk, skära grönsaker, öppna kapsyler, öppna kartonger samt klippa i ståltråd. Delbar vilket gör att du får två knivar i en. Läs mer och beställ här (länk till Bagaren & Kocken)

Se också: Ovärderliga lifehacks i köket

0:58

Efter reklamen: 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

(0:58)