Artikeln innehåller reklamlänkar

10 julklappstips till den som älskar att pyssla i köket

Kvinna som julbakar i köket.

Foto: Shutterstock/tt

Känner du en riktig matlagningsfantast? Då har vi några riktigt fina julklappstips på prylar som hon eller han kommer att få massor av glädje och nytta av!

Matlagning är otroligt populärt och det är knappast en slump att tv-tablån är fylld av program som Sveriges mästerkock, Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar. Kockar världen över har blivit internationella superkändisar och trendiga restauranger väntar på varje gatuhörn.

Att ge bort praktiska och roliga prylar till köket är otroligt populärt och många av oss ser fram emot de hårda klapparna under granen. Redan för 30 år sedan, 1988, blev bakmaskinen utsedd till årets julklapp och bara två år därefter, 1990, var det wookpannans tur att ta emot den ärofyllda titeln. 2013 var det åter dags för en köksprodukt att hamna högst på tronen då råsaftcentrifugen blev årets julklapp.

För den matlagningsglada finns mängder av roliga och användbara klappar att se fram emot. Här tipsar vi om tio populära prylar som du kan klicka hem redan i dag.

10 fina julklappar till den som älskar att laga mat

1. Självgående visp

Glöm allt om att stå och röra i såsen – den självgående vispen tar hand om tråkgörat så att du kan ägna dig åt annat. Läs mer och köp vispen här. (länk till Tradedoubler.com)

2. Fiffigt durkslag

Vad sägs om ett durkslag som går att fästa på de flesta kastruller och stekpannor? Smidigt, enkelt och sparar massor av plats i skåpen! Läs mer och köp här. (länk till Smarta saker)

3. Doseringstratt

Glöm allt om spill och kladd när du gör bakverk eller fina uppläggningar. Doseringstratten Jonas of Sweden gör det busenkelt att portionera perfekt och kontrollerat. Rymmer 0,5 liter. Läs mer och betställ här. (länk till Bagaren & Kocken)

4. Keramisk stekpanna

Talent Ceramic stekpanna från Tefal är en hållbar stekpanna med keramisk beläggning som ger både kött och fisk en härlig krispig yta. Läs mer och köp här. (länk till Awin.com)

5. Springform med handtag

Nu är det enklare än någonsin att ta med kakan till festen! Med det här setet kan du lätt och smidigt transportera din kaka utan att riskera att den blir kantstött! Läs mer och köp här. (länk till Tradedoubler.com)

6. Köttfärshackare

Hacka och finfördela kött med hjälp av denna köttfärshackare från Brix. Perfekt när du ska laga köttfärssås, chili con carne eller tacos. Läs mer och köp här. (länk till Cervera)

7. Smart salladsberedare

Denna snabba salladsberedare är en praktisk och bekväm multifunktionell köksaccessoar. Tack vare dess originella design kan du skölja alla salladsingredienser, låta dem rinna av och skära allt snabbt, enkelt och säkert genom attföra kniven genom springorna i skålen. När du är klar, vänder du på skålen och serverar din sallad direkt. Läs mer och köp här. (länk till Tradedoubler.com)

8. Skärbräda med låda

En kraftig och stabil skärbräda med uppsamlingslåda i rostfritt stål. Perfekt för till exempel rotfrukter. När du hackat färdigt råvarorna skrapar du ner dem i lådan, häller på lite olja, flingsalt eller andra kryddor - sedan ställer du in formen i ugnen som den är. Inget spill eller onödig disk! Läs mer och köp här. (länk till Cervera)

9. Ställbar mandolin

Äntligen finns det en mandolin som är enkel att använda! Ställ bara in vilken tjocklek du vill ha - fyra lägen från 0,5 mm till 3 mm. Den här mandolinen är liten, smidig och lättdiskad. Dessutom har den ett keramiskt blad som aldrig blir slött. Läs mer och köp här. (länk till Cervera)

10. Upptiningsplatta

Praktisk upptiningsbricka med droppbricka som gör det mer effektivt att tina upp livsmedel. Läs mer och köp här. (länk till Tradedoubler.com)

Se också: Så här ska du egentligen använda durkslaget

1:02

Efter reklamen: Så ska du egentligen använda durkslaget

(1:02)