10 julklappstips till den som älskar att pyssla i köket

Känner du en riktig matlagningsfantast? Då har vi några riktigt fina julklappstips på prylar som hon eller han kommer att få massor av glädje och nytta utav!

Matlagning är otroligt populärt och det är knappast en slump att tv-tablån är fylld av program som Sveriges mästerkock, Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar. Kockar världen över har blivit internationella superkändisar och trendiga restauranger väntar på varje gatuhörn.

Att ge bort praktiska och roliga prylar till köket är otroligt populärt och många av oss ser fram emot de hårda klapparna under granen. Redan för 30 år sedan, 1988, blev bakmaskinen utsedd till årets julklapp och bara två år därefter, 1990, var det wookpannans tur att ta emot den ärofyllda titeln. 2013 var det åter dags för en köksprodukt att hamna högst på tronen då råsaftcentrifugen blev årets julklapp.

För den matlagningsglada finns mängder av roliga och användbara klappar att se fram emot. Här tipsar vi om tio populära prylar som du kan klicka hem redan i dag.

10 fina julklappar till den som älskar att laga mat

1. Självgående visp

Glöm allt om att stå och röra i såsen – den självgående vispen tar hand om tråkgörat så att du kan ägna dig åt annat.

2. Fiffigt durkslag

Vad sägs om ett durkslag som går att fästa på alla kastruller och stekpannor? Smidigt, enkelt och sparar massor av plats i skåpen!

3. Doseringstratt

Glöm allt om spill och kladd när du gör bakverk eller fina uppläggningar. Doseringstratten Jonas of Sweden gör det busenkelt att portionera perfekt och kontrollerat. Rymmer 0,5 liter.

4. Keramisk multistekpanna

Försöker du dra ner på fettet när du lagar mat? Här är den enklaste lösningen! Den keramiska non-stick multistekpannan kräver inget fett för ett lyckat resultat!

5. Springform med handtag

Nu är det enklare än någonsin att ta med kakan till festen! Med det här setet kan du lätt och smidigt transportera din kaka utan att riskera att den blir kantstött!

Klassiskt och snyggt köksförkläde med reglerbart nackband från Vinga Of Sweden.
Smart örtbevarare som håller dina örter fräscha betydligt längre, upptill tre veckor.
Paktisk dubbelsidig skärbräda med kanter från Vinga of Sweden, en sida i plast och en i trä.
Prisbelönt, mångfunktionell och kraftfull mandolin från Kyocera.
Praktisk upptiningsplatta med droppbricka som gör det mer effektivt att tina upp livsmedel.

Bild: Shutterstock/IBL

Mer recept och inspiration hos allas.se: